Вікарій Київської Митрополії, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) відвідав з пастирським візитом Луцький геріатричний пансіонат

«Залишайтеся з Богом!» – з цими словами владика Олександр залишав не тільки приміщення каплички святих Козьми і Даміана у геріатричному пансіонаті, де зібралися підопічні, які дають ще собі раду.

Ці слова він казав і підопічним, які через фізичні немощі вже не можуть вийти зі своїх кімнат. Владика провідав і лежачих, вручивши кожному, як і всім підопічним, що були на зустрічі із ним, солодощі. І важливим були для них саме слова «бути із Богом», бо часто надія у цих людей тільки на Господа і милосердних людей, яких Він їм посилає.

 Для підопічних пансіонату, які зібралися у капличці, владика Олександр, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, протодиякон Ростислав Петров проспівали пасхальні піснеспіви.

Владика Олександр благословив цих віруючих людей, які доживають віку у казенному домі, аби Господь і надалі не залишав їх без Своєї ласки. Капличка діє у пансіонаті вже не перший рік, а коли її відкривали. То підопічні просто плакали з радості. Адже у тому житті, коли вони були самостійними, здоровими, вони мали змогу ходити у храм і там молитися Богу.

А в пансіонаті спочатку не було такої можливості і її отримали завдяки настоятелю ближнього Свято-Хрестовоздвиженського храму секретарю Волинської жпархії УПЦ протоієрею Миколаю Бондарук. Він ініціював створення тут каплички. У ній служать Літургії, молебні, підопічні пансіонату мають можливість і Богу посповідатися і прийняти Святе Причастя.

І з великою душевною радістю вони поспілкувалися з владикою Олександром, священослужителями єпархії, а з протодияконом Ростиславом Петровим ще й поспівали пасхальні піснеспіви.

 

Переглядів: 29

 
 
 
Перейти до панелі інструментів