Представники влади привітали православних волинян зі святом Воскресіння Христового – Пасхою

1 травня у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька в День Світлого Христового Воскресіння пасхальну Утреню та Літургію очолив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Йому співслужили клірики храму.

Під час Пасхального богослужіння молились також голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик  та Луцький міський голова Микола Романюк. Вітання зі святом Світлого Воскресіння Христового від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, від себе та від священнослужителів і вірних Волинської єпархії УПЦ представникам влади переказав вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл.

«Ми сьогодні святкуємо світле Воскресіння Христове. Христос – Спаситель є для нас Джерелом життя, і особливо Божа допомога потрібна тим, хто перебуває при владі, займає керівні посади. Тому ми молимось за вас, щоби Господь укріпляв вас у вашому нелегкому служінні», – сказав у своєму слові вітань до представників влади вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл.

Він також вручив їм по пасхальнму яйцю у благословення. Своєю чергою владці подарували владиці Нафанаїлу букети квітів.

«Вельмишановний владика, всечесні отці, дорогі краяни. Сьогодні відзначається одне із найвеличніших свят нашої України – Великдень, світле Воскресіння Христове. І ми молимо Господа, щоб Він послав мир на нашу землю, щоб повернулися наші хлопці зі сходу нашої Держави. Ще раз вітаю вас із цим великим святом, переказую  вітання митрополитту Волинськоум і Луцькому Ніфонту. Христос Воскрес!», – сказав, у своєму вітальному слові голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

«Тільки разом із Церквою,усі разом, ми зможемо, з Божою поміччю, зробити і наш Луцьк, і нашу Україну кращою і щасливішою», – підкреслив луцький міський голова Микола Романюк.

 

Переглядів: 26

 
 
 
Перейти до панелі інструментів