Учні недільної школи при Свято-Покровському каферальному храмі і православні лучани із вадами слуху приступили до святих Таїнств Сповіді і Причастя

Кожна Божественна Літургія є моментом особливої зустрічі людини із Богом у святому Таїнстві Євхаристії. У дні Великого посту православні християни, багато хто по кілька разів, приступають до святих Таїнств Сповіді і Причастя, щоб належно зустріти свято Воскресіння Христового – Пасху Господню спасительну.

У Лазареву суботу 23 квітня, коли Церква згадує воскрешення Спасителем святого праведного Лазаря, у Свято-Пантелеімнівському храмі Луцька, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, була звершена особлива Божественна Літургія – до Сповіді і Причастя цього дня приступили майже 150 вірян – учнів недільної школи при Свято-Покровському храмі та віруючих людей із вадами слуху.

Божественну Літургію звершив клірик Свято-Покровського кафедрального храму і голова єпархіального паломницького відділу архімандри Аліпій (Сапіга), йому співслужив диякон Андрій Кузло. Піснеспіви богослужіння майстерно виконали хор  студентів  ВДС. Перед початком Літургії загальну Сповідь провів голова молодіжного відділу Волинської єпархії та директор недільної школи при кафедральному храмі ієромонах Ілля (Вишневський).

Для нечуючих вірян слова загальної Сповіді, молитвослів’я та піснеспіви Божественної Літургії, також і апостольське і євангельське читання переказала мовою жестів сурдоперекладач Наталія Сидорук.

Такі служіння Літургії із сурдоперекладом для нечуючих вже давно практикуються у храмах Волинської єпархії. Разом приступати до святих Таїнств Сповіді і Причастя у дні Великого і Різдвяного постів корисно і для юних вихованців недільних шкіл – діти відчувають себе не просто учнівським колективом, а маленькою церковною спільнотою, що живе літургійним життям, спільно бере участь у Святій Євхаристії.

Переглядів: 12

 
 
 
Перейти до панелі інструментів