ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ Високопреосвященнішого Ніфонта, митрополита Волинського і Луцького

item-1174832950

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Ніфонта, митрополита Волинського і Луцького,
боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним чадам Волинської єпархії Української Православної Церкви

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Дорогі отці, брати і сестри! Любі мої Волиняни! Знову й знову світиться і радується Церква Христова, як Новий Ієрусалим. Торжествує і радіє Церква Христова Православна, духовно святкуючи світлий День Воскресіння із мертвих Христа Життєдавця. Господь Своїм Воскресінням приніс нам спасіння і безсмертя. Він відкрив для нас шлях у вічне життя, де перебуває Любов, Правда і Мир.

Щиро вітаю Вас, вірні Діти Христової церкви Волинського краю, життєрадісними словами:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

У ці святкові пасхальні дні Воскреслий Спаситель входить у кожен дім. Він стукає у кожне серце людське. Господь своїм Воскресінням дарує нам Любов, Радість, Мир Господній, все те, що, на превеликий жаль, сучасне суспільство відкидає від себе, руйнуючи радість життя на землі.

Воскресіння Христове – це не тільки торжество нашої віри, але й перемога Правди. Правду свою Христос підтвердив Своїм славним Воскресінням. Пасхальна радість сьогодні в нас єднається з вірою в те, що надалі буде перемагати тільки Христос та здоровий людський розум, щоб більше не плакали люди, а щоб радість, мир і Дух Святий панували серед нас. Знову закликаю Вас, мої любі Волиняни, отці, брати і сестри, всі церковні діти, моліться за всіх і кожного, моліться і просіть Милосердного Владику Небесного, щоб Він зглянувся на всіх нас!
Усі ми цими днями із сердечним болем спостерігаємо за тим, що діється у нині сущому світі. Багато хто з великими труднощами перетерплює випробування, які випали на долю нашої земної Батьківщини. Деякі навіть зі сльозами і стогнанням витримують земні утрати і печалі. Та хіба ж ми не знаємо, що сьогодні, як і в усі часи є «тісні ті двері і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що її знаходять» (Мф. 7,14). Та Воскреслий Спаситель нас утішає словами: «Не бійся, маленьке стадо, бо Отець ваш дасть Вам царство» (Лк. 12, 32).

Продовжуймо молитися, терпіти. Примножуймо наші молитовні благання до Спасителя душ наших Господа Іісуса Христа, який управляє нашою Вселенною. Хай Владика Небесний прибавить нам свою милість, хай над нашою Волинською землею та усією Батьківщиною Україною засяє довгоочікуваний Мир.

Дозвольте ще раз привітати Вас, мої дорогі земляки, зі світлим днем Воскресіння Христового! Щиро молю милосердного Бога, щоб Він дарував усім Вам міцного здоров’я, терпіння, успіхів у молитві та праці. Допоможіть ради Іісуса Христа стареньким і одиноким, калікам та сліпцям, вдовам і сиротам, всім нужденним і обездоленим. Обніміть їх, зігрійте теплом своїх сердець, розділіть цю святкову Радість! Подаруйте тепло свого люблячого серця тим, хто так цього потребує.

З архіпастирським благословенням
+ Ніфонт
з милості Божої митрополит Волинський і Луцький
Пасха Господня 2016 р.,
місто Луцьк на Волині

Переглядів: 49

 
 
 
Перейти до панелі інструментів