Настоятель Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Георгій Шевчук у свій День Ангела отримав благословенний подарунок від намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Павла

20 квітня Православна Церква відзначає пам’ять святителя Георгія митрополита Мітиленського. Цього дня свій День Ангела і водночас День народження святкує настоятель Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей  Георгій Шевчук. Цього року батюшці виповнюється 58 років.

У свій День Ангела отець Георгій звершив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта,  Літургію Напередосвячених Дарів у Свято-Покровському кафедральному храмі. Зі словами вітань до отця Георгія звернулись вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз та клірики Свято-Покровського кафедрального храму.

Владика Нафанаїл переказав благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, та разом зі священиками побажав тезоіменитому протоієрею Георгію Божого благословення і Многих літ. Лунали вітання і від прихожан.

Тезоіменитий протоієрей Георгій  Шевчук отримав і подарунок у благословення від вікарія Київської Митрополії, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла – протоієрейський хрест із прикрасами.

Своєю чергою, владика Нафанаїл зі священиками подарували отцю-настоятелю кафедрального храму ікону Божої Матері Єрусалимської

Протоієрей Георгій Шевчук служить у Свято-Покровському кафедральному храмі з 1982 року, коли ця древня церква була ще парафіяльною. Спочатку батюшка служив у ній у сан диякона, а з 1990 року – у сані священика.

Православні лучани знають отця Георгія як чуйного душпастиря, просто добру і щиру людину.

До вітань приєднується і Інформаційно-просвітницький відділ Волинської єпархії.

 

Переглядів: 145

 
 
 
Перейти до панелі інструментів