Члени молодіжок Волинської єпархії УПЦ побували у Брестській єпархії сусідньої Білорусі, а священики єпархії молилися за Літургією у кафедральному соборі Бреста

Ієромонах Ілля (Вишневський), голова молодіжного відділу Волинської єпархії УПЦ, в останній рік (починаючи з червня 2015) побував у Брестській єпархії вже шість разів. У ній діє 24 православні молодіжки, досвід роботи яких цікавий волинянам. Цього разу разом з головою єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієреєм Валентином Марчуком та отцем Іллею у Бресті побували 18 членів православних молодіжок «Лови момент» та братства імені Ніколи Святоші.

Волиняни спільно зі своїми білоруськими ровесниками помолилися у Симеоновському кафедральному соборі, у службі архієрейським чином взяв участь і протоієрей Валентин Марчук. Він передав єпископу Бретському і Кобринському Іоанну благословення від керуючого Волинською єпархією УПЦ Ніфонта та вікарного єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, подякував за теплий і щирий прийом волинян, за можливість у спільній молитві прославити Господа нашого Ісуса Христа, спільно попросити миру для України.

 Також делегація волинян побувала у Воскресенському храмі і Богородичному жіночому монастирі у Брестській фортеці. Наша молодь поспілкувалася з єпископом Брестським та Кобринським Іоанном, отримала його благословення та подаруночки. Також зустрілися і поспілкувалися з членами молодіжного православного братства «Ніколос».

Волинянам було цікаво все: від того, яким є сам Брест, адже більшість членів делегації не виїжджали ще за межі України та не були у Білорусі, – до краси і величі місцевих храмів. Вразило, що в одному із храмів до сповіді та Причастя приступили 1500 чоловік, а в іншому – 700. Судячи з того, який вигляд мають храми на Брестщині та те, що під час Богослужіння вони заповнені віруючими людьми, свідчить про авторитет Православної Церкви.

Цікаво було дізнатися, каже отець Ілля, що при кожному брестському храмі, де діють молодіжки, є окреме приміщення для молодіжок. Тут є аудиторія, зал, навіть кухня, аби молоді люди могли поспілкуватися за чашкою чаю. Два рази в рік у єпархії проводять благодійний молодіжний бал, на якому збирають пожертви для хворих, немічних і так далі. Є у брестчан і молодіжний літній фестиваль на зразок нашого єпархіального «Фавора», який волиняни проводять щоліта на озері Тросне, що у Маневицькому районі. Вони також облаштовують для нього палаткове містечко, але воно більше і комфортабельніше, ніж волинське.

У найближчих планах молодіжок Волинської єпархії, розказує отець Ілля, наступні спільні поїздки до ровесників у Ковель, Нововолинськ, де також діють православні молодіжки. Молодь об’єднується заради Христа, проповідування православної віри. Водночас молодіжний відділ єпархії планує і паломницькі поїздки для членів молодіжок та навіть волейбольний турнір між членами молодіжок Волинської і Володимир-Волинської єпархій.

Наталія МАЛІМОН

 

Переглядів: 32

 
 
 
Перейти до панелі інструментів