У всеукраїнському конкурсі «Вчитель року з предметів духовно-морального спрямування» переможцем стала дружина священика з села Куликовичі Маневицького району

Матушка Наталія Климук закінчила Волинську духовну семінарію, має також і світську освіту. Нині вона закінчує бакалаврат у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки по музичній педагогіці. У школі в селі Куликовичі викладає музику і християнську етику. Останній предмет вона читає тільки півтора року, але добра підготовка, як кажуть, по життю допомогла їй стати переможцем професійного конкурсу у районі, згодом вона стала призером такого ж конкурсу в області, і ось – перше місце у всеукраїнському конкурсі. З всеукраїнського конкурсу  Наталія Климук привезла і грамоти, і диплом, багато цікавої літератури для подальшої роботи. З особливих вражень – зустріч з всесвітньо відомим перекладачем отцем Рафаїлом Турконяком, який переклав українською Острозьку Біблію.

Конкурс відбувався у місті Остріг на Рівненщині, і містив багато випробувань. Проте Наталія Климук, крім першого місця у конкурсі загалом, була кращою і у знанні Біблії. Про себе вона розказує, що родом із села Романів під Луцьком. З приходом на парафію отця Миколая Давидюка при храмі було створено недільну школу, яку вона відвідувала, опісля – дитячий хор. Кілька його учасниць згодом стали студентками регентського відділення Волинської духовної семінарії. Дітям, яких навчає Наталія Климук християнській етиці, цей предмет дуже і дуже подобається. Тут багато творчих робіт, флешмобів, проектів, та й домашніх завдань, як кажуть, не задають. Останнє, звісно, жарт, бо насправді діти активно працюють на уроках, пізнаючи ту науку, яка так потрібна у житті.

Вона є дружиною протоієрея Олексанлра Климука, який служить у Свято-Покровському храмі села Куликовичі Колківського благочиння. Матушка і батюшка виховують п’ятеро діток, і є прикладом благочестивої християнської родини.    

Наталія МАЛІМОН

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 51

 
 
 
Перейти до панелі інструментів