При Свято-Покровському храмі у селі Піддубці засновано недільну школу: діти та батьки у захваті

Знання Закону Божого, істин Православної віри, обізнаність зі Святим Письмом та церковним богослужінням є надзвичайно важливим для кожного православного християнина. І добре, коли підґрунтя цього закладаються у дитинстві, коли змалечку людина вчиться будувати своє життя на основі заповідей Господніх.  Тому при багатьох храмах діють і недільні школи, де юні віряни, під керівництвом настоятеля парафі,ї здобувають системні знання Закону Божого.

20 лютого свої двері перед маленькими прихожанами відчинила і недільна школа при Свято-Покровському храмі села Піддубці Луцького районного благочиння. Перший урок для учнів провели настоятель парафії ієромонах Ілля (Вишневський) та викладачі недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.

Розпочалась програма уроку із рухливих ігор на подвір’ї Свято-Покровського храму.

Потім викладачі недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька показали невеличку виставу «Аліса у країні чудес». Її героїня – дівчинка, що не хоче вчитись, уві сні потрапляє до «Країни чудес», де зла королева наказує старчувати усіх за добрі справи, а ситуація в цій «державі» склалась саме через суцільне невігластво. Отож, прокинувшись, Аліса розуміє, що вчитись таки потрібно.

Після вистави до учнів недільної школи та їх батьків звернувся настоятель Свято-Покровського храму села Піддубці ієромонах Ілля (Вишневський), який запросив діток  на заняття до недільної школи, які відбуватимуться щосуботи.

«Тут ви здобуватимете дуже корисні для вас знання, не забувайте що вчитись треба у світській школі, і духовні знання теж треба засвоювати, і їх ви здобуватимете тут. Запрошуйте сюди і своїх товаришів», – сказав отець Ілля.

Варто зауважити, що враження у майже 30 дітлахів, які прийшли на перший урок та у їх батьків склались від нього надзвичайно позитивні. Зробили також і загальне фото на пам’ять.

Переглядів: 49

 
 
 
Перейти до панелі інструментів