Стрітенський вечір у Волинській духовній семінарії: студенти перевірили своє знання Євангелія під час своєрідного брейн-рингу

Де сьогодні можна зустріти Бога і те яким є місце святого Євангелія у житті православного християнина – так були окреслені основні теми Стрітенського вечора, який, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та за молитовної підтримки вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, відбувся 18 лютого у стінах ВДС. Такі зустрічі православної молоді у дні післясвята Стрітення Господнього стали вже традиційними для Волинської єпархії, і кожний такий захід приносить молодим людям духовну користь і радість спілкування.

Так відбулось і цього разу. Після загального співу тропаря Стрітення Господнього та свтупного слова координатора позакласних заходів ВДС священика Вадима Лебедя, доповідь про те, яке ж місце повинне займати Євангеліє у нашому житті виголосив студент IV курсу Володимир Гарасюк. Він наголосив, що Євангеліє – блага вість про спасіння Господом нашим Іісусом Христом роду людського тоді впливає на життя віруючої лідини, коли вона повсякчасно звертається до нього як до невичерпного джерела, читає його. І тоді ці спасительні слова стають дороговказом у житті, допомагають долати спокуси і негаразди.

Саму програму вечора   підготували студенти IV курсу. Своєю чергою, студенти І курсу провели перед ним відеоопитування на вулицях міста Луцька, в ході якого перехожим пропонувалось дати відповіді на два питання – де сьогодні можна зустріти Бога, і яке місце займає Святе Письмо у житті респондентів. Запис цього опитування і мали можливість побачити присутні на вечорі.

Чи не найцікавішим моментом було проведення інтелектуального конкрусу «Сторінками Євангелія» участьу якому взяли студенти ВДС. Пройшов він у  формі брейн-рингу, учасники якого були поділені на чотири команди. У кожній було по чотири семінариста – по одному з кожного курсу. Турнір провів диякон Віктор Мартинюк.

Запитання торкались різних моментів євангельської історії. Учасники,як і личить майбутнім священикам, продемонстурвали доволі гарні знання чотирьох Євангелій. В результаті трьох турів була визначена найкраща команда, учасники якої – студент І курсу Євгеній Бухалко, студент ІІ курсу Іван Панас, тудент ІІІ курсу Косянтин Ляховчи та студент ІV курсу Вадим Броговський отримали дипломи переможців. Їх вручив викладач церковного співу ВДС та керівник семнарського хору протоієрей Петро Муляр.

Окасою вечора були і виступи хору студентів ВДС та молодіжно-юнацького хору «Покров» під керівництвом Ірини Гайдучик. Семінаристи під регентування студента ІV курсу Олександра Остаповича майстерно виконали кілька духовних піснеспівів, таких як «Богородице Діво радуйся» та «Світе тихий». Чудовим був  спів духовних пісенних творів хором  «Покров», а пісня «Всього лиш навсього», яка пролунала у виконанні дівчат,   не могла не зворушити присутніх.

Про зустріч із Богом у своєму житті розповів викладач Святого Письма Старого Заповіту протоієрей Василій Левковець. Батюшка поділився історіями зі свого життя, серед яких були і дійсно чудесні випадки. Зокрема, отець Василь розповів і про своє швидке зцілення від хвороби, та інші випадки прояву Промислу Божого а його життєвому шляху як православного хрисиянина і священика.

«Господь стукає у двері наших сердець, Він хоче прийти до нас але нам треба відкрити Йому двері. Без самої людини, її бажання нічого не відбудетсья. І якщо ми підемо назустірч Богу, то і Він благословлятиме наше життя», – наголосив батюшка.

Насамкінець ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз подякував організаторам і учасникам вечора за проведення цього заходу.

«Переказую вам вітання від наших владик, митрополита Волинського і Луцького Ніфонта,  і вікарія нашої єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, з благословення яких і відбувся цей наш Стрітенський вечір. Молитвами наших архієреїв Господь дав нам моджливість гарно його провести. Хочу також ще поякувати координатору позакласних заходів нашої семінарії отцю Вадиму Лебедю і нашим семінаристам-випускникам, які готували програму заходу», – сказав отець ректор.

Він також побажав студентам ІІІ курсу ВДС таким же чином гарно підготувати, вже наступного року, програму  чергового тематичного Стрітенського вечора.

Переглядів: 9

 
 
 
Перейти до панелі інструментів