Пастирський візит вікарного єпископа Нафанаїла у Луцький військовий госпіталь: владика передав на лікування бійців 20 тисяч гривень + ВІДЕО

Військовий госпіталь став одним із перших місць на Волині, котре з пастирським візитом відвідав владика Нафанаїл після призначення його вікарним єпископом у Волинську єпархію.

Тут лікують зранені тіла українських воїнів, які відстоювали українські кордони і незалежність нашої держави. А у церквиці при госпіталі, котра освячена у честь ікони «Всіх скорботних радість», зцілюють душі солдатів, тут звершують молитви за здоров я воїнів, які пройшли фронти, та за те, аби Господь дарував терпіння і знання їхнім лікарям.

Співпраця військового госпіталю з Волинською єпархією Української православної церкви триває з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, керуючого Волинською єпархією, вже не перший рік.

З часу початку неоголошеної війни на сході нашої держави єпархія загалом і окремі священики та парафії жертвували закладу і медикаменти, і продукти, тішили пацієнтів та персонал духовними концертами, які піднімали дух і настрій.

Під час свого пастирського візиту вікарний єпископ Волинської єпархії УПЦ Нафанаїл вручив начальнику госпіталю Олександру Хоменку пожертву від єпархії: 20 тисяч гривень. Ці кошти, які повідомив начальник госпіталю, будуть використані для придбання закладу електрокардіографа.

У госпітальному храмі владика Нафанаїл відслужив молебень за здоров’я пацієнтів та медичного персоналу. Йому співслужили секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук, Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук,  настоятель госпітального храму протоієрей Євгеній Поліщук, ієромонах Ілля (Вишневський) та помічник владики Нафанаїла ієромонах Афанасій. У кожне з госпітальних відділень владика Нафанаїл подарував волинську ікону Богоматері. Іконки з його благословенням отримали медики закладу та його пацієнти.

Опісля владика Нафанаїл та священнослужителі єпархії пройшли у відділення госпіталю. Заходили у кожну палату, владика кожного солдата – теперішнього чи колишнього, які тут нині лікуються, обнімав і благословляв. Щире спілкування з духовним пастирем, його благословіння тішили і радували, а піднесений дух також значною мірою сприяє одужанню.

Переглядів: 43

 
 
 
Перейти до панелі інструментів