Джерело святої Анни в Онишківцях не пересохло, хоч про це повідомили майже всі волинські ЗМІ (ФОТО)

Ще 18 січня 2016 року Рівненська єпархія з посиланням на сестер скиту святої праведної Анниспростувало інформацію про те, що чудотворне джерело пересохло.

Однак у соціальних мережах і до сьогодні продовжують поширювати повідомлення, що на джерелі зникла цілюща вода.

Джерело святої Анни в Онишківцях

Джерело святої Анни в Онишківцях. Усі фото зроблені 18 січня 2016

16 січня практично водночас на волинських інтернет-ресурсах з’явились новини про те, що оскільки води на джерелі святої праведної Анни немає, то до свята Хрещення Господнього воду сюди везуть пожежними машинами.

Рівненська єпархія звернулася до старшої сестри скиту монахині Рахилі з проханням прокоментувати інформацію, наведену в статтях.

Джерело святої Анни в Онишківцях

Як повідомила сестра Рахиль, інформація щодо зникнення води у джерелі не відповідає дійсності. Так, справді, коли виникає потреба почистити дно басейну та замінити шар крейди, конструкція купелі дозволяє зробити це, спустивши воду і перекривши саме джерело. Після ремонтних робіт джерело знову відкривають і води наповнюють купіль. У період літньої посухи та в осінній період бездощів’я води в басейні справді було менше з природніх причин, але заявляти про її відсутність у джерелі, Божою милістю, не доводиться. Відвертою неправдою назвала монахиня і те, що до обителі, начебто, завозять воду за допомогою пожежних машин.
У дні Богоявленських свят богослужіння з освяченням води в скиту праведної Анни відбулися своїм порядком: 18 січня о 17.00 – повечір’я і утреня, о 23.45 – Велике освячення води з Хресним ходом через Джерело, по завершенні – Божественна Літургія. 19 січня о 7.00 була звершена Божественна літургія, відбулося освячення води та хресний хід через джерело.

Після Водохреща на волинських сайтах з’явилося чимало фото тих, хто на свято занурювався в джерелі святої Анни, однак інформація про те, що воно пересохло, і досі поширюється.

Фото — сайт Рівненської єпархії

Богородиця та Її особлива благодатна допомога в Україні. Село Онишківці

Переглядів: 73

 
 
 
Перейти до панелі інструментів