Різвяні вечорниці або як особлива молодь та діти прославили Богомладенця Христа

В перші дні нового року особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо ці дні – незвичайні. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: „Христос рождається – славімо Його!” Щойно сходить перша зірка ми поспішаємо до родин, батьків, які так скучили за нашим теплом, об’єднуємося всією країною і славимо народження Спасителя. У світі склалася хороша традиція прославляти новонародженного  Іісусика колядками, які несуть історію свята крізь століття і віки. Ці піснеспіви сповнені мелодійністю і любов’ю мандрують з року в рік  прославляючи  новонародженого Месію. Через народні піснеспіви діти та молодь навчається любити українські традиції і звичаї, пізнають душу народу із глибин поколінь.

Щоб пригадати  українські традиції різдвяних святкувань, та прославати ще раз народження Спасителя православний юнацький клуб «Лови момент» і клуб «Патріот Батьківщина», що діє при Палаці культури м. Луцьк запросили дітей  і молодь з особливою долею на різдвяні вечорниці.

Дійство розпочалосоь з привітань речника Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука. Він привітав присутніх зі святом Різдва Христового  і Новим роком, переказав благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Усіх присутніх потішив спів та віншування сонячних діток, а найтрепетніший момент свята відчувся в той момент, коли всі разом заспівали колядки, тим самим прославили Спасителя. Як і на всіх вечорницях гостей пригощали пирогами з маком та узваром. Подарунком для дітей та молоді стали майстер-класи, вони мали змогу  зробити різдвяну свічку у техніці декупаж та розмалювати ангелочків і сувенірні тарілочки.

Радіє душа, що маємо змогу знову і знову прославляти немовлятко Іісуса. Із впевненістю можу сказати, що серце дітей та молоді з особливою долею використовує кожну хвилину і кожну секунду життя, щоб віддати хвалу Тому, Хто прийшов у світ ставши людиною, Хто жив поруч із нами, дарував нам радість та розуміння життя, Хто навчив усіх, що таке справжня любов та віддав за нас своє життя.

Переглядів: 45

 
 
 
Перейти до панелі інструментів