Різдво Христове у Свято-Покровському кафедральному храмі: Божественна Літургія

mXG0eSUW5mwВ день світлого свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа Божественну  Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив архімандрит Аліпій (Сапіга). Йому співслужили настоятель кафедрального храму протоієрей Георгій Шевчук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, протодиякон Ростислав Петров та диякон Іван Бортнік.

Піснеспіви Божественної Літургії майстерно виконали архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму та хор студентів ВДС. Храм був вщент переповнений віруючими людьми, які прийшли помолитись і прославити Новонародженого Богомладенця – Христа-Спасителя.

На богослужінні були присутні представники влади – голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик із дружиною, та Луцький міський голова Микола Романюк, які звернулись з словами вітань зі святом Різдва Христового на адресу митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, священнослужителів та вірних Волинської єпархії.

Божественну Літургію у прямому ефірі транслював місцевий телеканал «Аверс».

Після прочитання Євангелія голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук зачитав Різдвяне послання Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архіпастирям, пастирям, чернецтву та усім вірним чадам Української Православної Церкви.

«Сердечно поздоровляю усіх Вас, дорогі брати і сестри, з Різдвом Христовим. Бажаю усім здоров’я, щастя, спасіння та успіхів у всіх Ваших добрих справах і починаннях. Нехай Божий мир і Боже благовоління запанують над нашою Батьківщиною і над усім світом. Нехай наша Українська земля наповнюється взаємоповагою та любов’ю до Бога і до ближнього. Молімося і прощаймо один одному, тому що Син Божий народився для того, щоб простити і благословити всіх нас, і Йому, нашому Господу і Спасителю, від нас благодаріння, слава, честь і поклоніння навіки. Амінь», – йдеться, зокрема, у зверненні Предстоятеля .

Після Причастя священнослужителів Різдвяне послання боголюбивим пастирям. Чесному монашеству та вірним Волинської єпархії митрополита Волинськогоі Луцького Ніфонта зачитав архімандрит Аліпій (Сапіга).

Після Літургії відбувся і Чин славлення – священнослужителі, хористи, та вірні проспівали тропар, кондак і величання свята Різдва Христового.

 

Переглядів: 20

 
 
 
Перейти до панелі інструментів