Секретар і речник Волинської єпархії провели зустріч із прокурором Волинської області

vyviska14-12-03-1417615607[1]9 грудня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, секретар та речник Волинської єпархії протоієреї Миколай Бондарук і Валентин Марчук зустрілись із прокурором Волинської області Дмитром Чепіжаком.

Священики переказали прокурору області благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, подарували йому факсиміле Луцького Євангелія  XIV століття та привітали із професійним святом – Днем прокуратури України, який відзначався 1 грудня.

Священики також обговорили міжконфесійну ситуацію в області, зокрема розповіли про ускладнення ситуації у селі Угринів на Горохівщині, де прихильники УПЦ КП намагаються виселити священика місцевої Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ протоієрея Ростислава Сапожника і його родину із хати, де вони проживають, і де після захоплення прихильниками КП Свято-Хрестовоздвиженської церкви проводяться богослужіння.

Також священики звернули увагу прокурора на те, що на Волині, на жаль, мають місце провокативні заяви на адресу УПЦ з боку представників інших конфесій, які сприяють розпалюванню міжконфесійної ворожнечі.

Переглядів: 2

 
 
 
Перейти до панелі інструментів