Київський патріархат на Волині намагається виселити сім’ю священика УПЦ

громада УПЦ Угринова1 грудня, на адресу очільника Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ села Угринів Волинської області протоієрея Ростислава Сапожника прийшла повістка до суду та матеріали позовної заяви, з яких йому стало відомо про намір громади Київського патріархату виселити його сім’ю з будинку. Про це Спілці православних журналістів повідомив сам священик.

Священнослужитель УПЦ села Угринів Горохівського району Ростислав Сапожник отримав повістку та матеріали позовної справи, з яких дізнався, що, виявляється, проживає у хаті за адресою Набережна, 25 та сплачує всі комунальні платежі «без реєстрації». Відтак, громада УПЦ КП, яка зареєструвалась у селі лише наприкінці 2014 року, стверджує, що є законним власником всього храмового майна, та вимагає в сім’ї священика піти з будинку.

Зі слів отця Ростислава, він проживає у будинку вже понад 17 років і усі члени його сім’ї, дружина і двоє неповнолітніх дітей, зареєстровані відповідним чином. Однак місцева сільська рада перешкоджала оформленню документів на службове житло. Саме це стало підставою для порушення кримінальної справи щодо перевищення сільським головою своїх повноважень.

Нагадаємо, у вересні 2014 року з ініціативи місцевого підприємця Андрія Турака прихильники Київського патріархату захопили Свято-Хрестовоздвиженський храм УПЦ села Угринів. Згодом вони затіяли у ньому «ремонт», який повністю спотворює пам’ятку архітектури, та почали вимагати у зареєстрованого у церковній хаті священика УПЦ гроші за «оренду» житла. Цікаво, що в одному з попередніх листів з вимогами про гроші громада УПЦ КП написала священику УПЦ на адресу захопленого храму, а себе «розмістила» у церковній хаті.

Приблизно через рік після захоплення та початку вимагання грошей громада УПЦ КП у незрозумілий спосіб «приватизувала» житло з прописаними людьми, а тепер перейшла у наступ.

УПЦ КП в Угринові знову змінила адресу та хоче виселити священика УПЦ

Навряд чи звичайна сільська хата є дуже ласим майном для рейдерів, які мають можливість скупити у селі чи не половину нерухомості. Очевидно, найбільш проблемним для Київського патріархату є той момент, що у будинку священика досі тривають богослужіння, до яких стабільно приходить значна кількість людей. Це – невигідно для рейдерів, котріпублічно стверджують, що нібито в Угринові до священика УПЦ ніхто не хоче ходити. Нагадаємо, на престольне свято 27 вересня, майже через рік після вигнання з храму, на подвір’ї Сапожників зібралось понад 60 чоловік.

За матеріалами Спілки православних журналістів.

Переглядів: 9

 
 
 
Перейти до панелі інструментів