У Цумані відбувся хресний хід з молитвою за мир в Україні

????????????????????????????????????

Півтисячі людей зустрічали новонаписану ікону святителя Феодосія Чернігівського з часткою його мощей на околиці селища з боку села Грем.яче. Цю ікону написали на прохання настоятеля Свято-Покровського храму Цуманя протоієрея Михайла Кулакевича, який отримав у дар для храму часточку мощей цього угодника Божого. Таким чином православні селища отримали ще один святий образ, перед яким будуть підносити свої молитви до Господа.

У центрі селища біля пам’ятника Божої Матері, який встановлено на честь 450-ї річниці письмової згадки про Цумань, було відслужено заупокійну літію за загиблих у неоголошеній війні на сході України українських військових та мирних жителів. Завершився хресний хід біля Свято-Покровського храму, де також було відслужено заупокійну літію  на могилі колишнього настоятеля цього храму протоієрея Миколая Немири. Опісля відбулася святкова всенічна до дня пам’яті архістратига Божого Михаїла та інших безплотних сил Небесних.

Богослужіння з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта очолив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили благочинний Ківерцівського округу протоієрей Олександр Кондратюк, священики з сусідніх парафій, прес-секретар Рівненської єпархії УПЦ ігумен Герман (Кулакевич), брат настоятеля цуманського храму отця Михаїла. Архістратиг Михаїл є його Небесним покровителем, з днем ангела батюшку привітав протоієрей Валентин Марчук.

Свято-Покровський храм у Цумані став центром духовного життя, тут діє і недільна школа, кілька хорів. Отець Михайло Кулакевич також духовно опікає виправну колонію, розташовану у селищі, служить у спорудженому тут храмі на честь святителя Миколая, чудотворця.

 

 

 

Переглядів: 21

 
 
 
Перейти до панелі інструментів