Перебування у Луцьку чудотворної ікони Плащаниці Пресвятої Богородиці: Всенічна і нічна Божественна Літургія + ФОТО

Share2015-11-12-d25c28742a66e0ad189ce3401f00cd41c62295cea744be71cbf43e1314b9b8da-Picture[1]Вечір 11 листопада – першого дня перебування у Луцьку, у храмі ВСЗВ, чудотворної ікони Плащаниці Божої Матері нагадував вечір на свято Успіння Пресвятої Богородиці. Адже  було звершене святкове Всенічне бдіння цього двунадесятого богородичного свята.   Богослужіння, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив благочинний Камінь-Каширської районної округи протоієрей Стефан Михалюк, загалом, на Полієлей вийшли 30 священнослужителів Луцька і Камінь-Каширського районного благочиння.

Ніч у храмі Всіх святих Землі Волинської була воістину пасхальною. Нічну Божественну Літургію, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили Камінь-Каширський районний благочинний протоієрей Стефан Михалюк, Рожищенський районний благочинний протоієрей Петро Іваничко, Ківерцівський районний благочинний протоієрей Олександр Кондратюк та сонм священнослужителів Волинської єпархії.

Богослужіння прикрасив воістину “ангельський” спів молодіжного хору “Уміленіє” під керівництвом Юлії Масленнікової, та юнацького хору “Покров”.

Зі словом проповіді до вірних звернувся в кінці Літургії Камінь-Каширський районний благочинний протоієрей Стефан Михалюк. “У ці дні ми маємо велику радість – Матір Божа прийшла до нас. Пресвята Богородиця опікується нами завжди, до неї ми підносимо наші молитви у найтяжчі моменти, і Вона молить за нас Свого Божественного Сина. Таким чином, каже нам Пресвята Богородиця “Не бійтесь, Я із вами””, – сказав батюшка.

Після Літургії священнослужителі проспівали перед іконою Плащаниці Божої Матері тропар і величання Успіння   Пресвятої Богородиці, а кондак свята виконав хор “Уміленіє”.

Звертаючись до вірних, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук ще раз висловив велику вдячність Предстоятелю нашої Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфірю, а також вікарію Київської Митрополії митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру, який також є головою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, за те, що православні волиняни мають можливість молитовно вшанувати і приложитись до великої православної святині – чудотворної ікони Плащаниці Пресвятої Богородиці.

На цю хвилину, до святині вже підійшло близько  15 тисяч чоловік.

Переглядів: 18

 
 
 
Перейти до панелі інструментів