Предстоятель УПЦ відслужив у Луцьку заупокійну молитву за загиблими правоохоронцями

????????????????????????????????????

Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, біля храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, зустрічали парафіяни та вихованці правового ліцею, а також заступник начальника обласного управління Міністерства внутрішніх справ Сергій Кондратюк.

Це невеличкий храм, бо споруджувався він як капличка у пам’ять про правоохоронців, які загинули при виконанні службових обов’язків. Проте наразі він став повноцінним міським храмом, бо у цю невелику, але з такою благодатною атмосферою церквицю приходить дуже багато лучан із центру міста і не тільки.

Настоятель храму протоієрей Олександр Мазурак є духовним пастирем Волинський правоохоронців. З його благословенням відбувають вони у службові відрядження на схід України. Отець Олександр як капелан у зоні АТО побував два рази по місяцю, а короткотермінових поїздок і не рахує.

Блаженніший митрополит Онуфрій відслужив заупокійну молитву за правоохоронцями, які загинули при виконанні службових обов’язків, зокрема і «у землі донбаській». Вічну пам’ять загиблим проспівали студенти Волинської духовної семінарії та єпископат, який супроводжував Предстоятеля УПЦ у поїздці до Луцька. Предстоятель вручив ліцеїстам іконки зі своїм благословенням. Міліцейському храму він подарував ікону Георгія Побідоносця, небесного покровителя усіх воїнів.

Високою церковною нагородою – орденом Георгія Побідоносця – за заслуги перед Українською Православною Церквою відзначено генерал-майора Петра Шпигу, начальника Волинського обласного управління Міністерства внутрішніх справ України.

Від імені Предстоятеля УПЦ було покладено вінок на алеї почесних поховань на кладовищі у Гаразджі, де поховані загиблі на сході України волиняни. На ньому написано: «Вічна пам’ять українським воїнам, які життя віддали за нас. Пам.ятаємо, молимося за вас. Блаженніший Онуфрій, митрополит Київський і всієї України, духовенство та вірні УПЦ».

Переглядів: 439

 
 
 
Перейти до панелі інструментів