Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій зустрівся зі студентами та викладачами Волинської духовної семінарії

????????????????????????????????????

Наступного року Волинській духовній семінарії виповниться 220 років, це одна з найдавніших духовних шкіл в Україні, зі своїми здобутками і традиціями. Приймали Предстоятеля у семінарському храму святих Кирила та Мефодія. Блаженніший митрополит Онуфрій відзначив, що духовна школа є особливим закладом, у якому навчають не тільки мудрості Божої, а людина вчиться і життя своє загалом творити за Божими заповіддями. Тут готують майбутнє Церкви. Предстоятель побажав, аби студенти з гідністю провели роки навчання у семінарії, почерпнули якомога більше знань, а головне – усвідомили, як важливо духовному пастирю, та й загалом віруючій людині жити за заповіддями Божими. Побажав Божого благословення, терпіння і терпимості на цьому нелегкому шляху.

Блаженніший митрополит Онуфрій пригадав і свої семінарські роки, тим більше, що з керівником хору Волинської духовної семінарії протоієреєм Петром Муляром майбутній Предстоятель навчався у Московській духовній семінарії. Пригадав, як вони, прості сільські хлопці, не знали і нотної грамоти, бо не було де їй вчитися. Майбутній протоієрей Петро Муляр був у семінарії одним із кращих регентів. Під час святкового богослужіння у престольне свято в храмі Всіх Святих землі волинської вихованці отця Петра зворушили людські серця своїм натхненим співом.

Блаженніший митрополит Онуфрій подарував Волинській духовній семінарії на пам’ять про свій приїзд ікону Спасителя, аби Господь оберігав майбутніх духовних пастирів від усякого зла. Ректор семінарії протоієрей Рустик Капауз подякував Блаженнішому за його молитви, добрі побажання. Студенти ж заспівали своєму Предстоятелю волинське «Многоліття».

Переглядів: 578

 
 
 
Перейти до панелі інструментів