Блаженніший митрополит Онуфрій у Луцьку прийняв представників громади УПЦ з Угринова

«Ви вже перемогли, бо не зламалися!»

Уже більше року громада Української Православної Церкви у селі Угринів відстоює свої права на храм, який захопили представники УПЦ КП. У цьому храмі священик Ростислав Сапожник прослужив понад 16 років. Служба Божа звершувалася тут українською мовою, тут молилися і за майданівців, і за українських воїнів, які відстоювали територіальну цілісність держави. Парафіяни УПЦ пішли служити в українську армію. Та з волі місцевого працедавця у селі, котре до того дня жило мирно і ходило в одну церкву, настав розкол.

Проте в Угринові не тільки лишилися люди, які не побоялися відстоювати свою віру, їх кількість зростає. Парафіяни УПЦ моляться в Угрирнові у хаті протоієрея Ростислава Сапожника. На богослужіння до батюшки приїжджають і з Луцька, і з навколишніх сіл. Під час зустрічі представників громади УПЦ з Угринова з Предстоятелем УПЦ голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук говорив про те, що, на жаль, правда сьогодні на боці політика і політики, а не закону. Проте угринівські парафіяни УПЦ  уповають на Господа, на Його миліість і продовжують свою праведну боротьбу.

– Ви вже перемогли, бо не зламалися! – сказав Блаженніший митрополит Онуфрій представникам громади УПЦ з Угринова. Предстоятель говорив і про те, як захоплюється мужністю, щирою вірою парафіян, терпінням і терпимістю, бажав їм Божого благословення. Такі випробуванян посилає Господь, але Він і милостивий, не залишить. І храм буде повернуто, і мир настане.

Протоієрей Ростислав Сапожник подякував Блаженнішому митрополиту Онуфрію за молитви за його паству. Люди відчувають цю молитовну підтримку, і не падають духом. Відколи в Угринові у вірних УПЦ відібрали храм, вони вітаються між собою словами «Христос посеред нас!», і смиренно переживають випробування. Проте своєю вірою не поступляться.

Блаженніший митрополит Онуфрій подарував отцю Ростиславу облачення, кадило, хрест, а також ікону «Преображення Господнє».

Переглядів: 602

 
 
 
Перейти до панелі інструментів