Нев’янучий цвіт щирої віри і милосердя

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук привітав настоятеля храму у селі Оконськ Маневицького благочиння протоієрея Олександра Ланового з нагородою «Патріот України»

Цю відзнаку – від громадської організації «Матері миру» отець Олександр отримав у Києві, повертаючись з чергової  пастирської і волонтерської поїздки на схід України. У зоні неоголошеної війни він побував уже 16 разів, а починав їздити ще на полігон у селі Дачне на Миколаївщині, коли там служив його брат Роман, також випускник Волинської духовної семінарії. Великі душевні випробування випали згодом на долю цієї родини, бо Роман потрапив у полон і вся Волинь молилася за його визволення. Романа також нагороджено відзнакою «Патріот України».

Отець Олександр служить у дуже древньому храмі у селі Оконськ, на його стіні охоронна дошка, ка повідомляє, що споруджено цю невелику церквицю ще у 1718 році! Спорудили її тодішні майстри без жодного цвята, з припасованих сокирою (!) брусів. Парафіяни на Волині зазвичай прикрашають свій Божий дім рушниками, і бачити їх довелося уже дуже багато різних. Та в оконській церквиці знову вразили рушники, вишиті саме гладдю або дуже дрібним хрестиком. І візерунки тут такі оригінальні, що диву даєшся, з якою то любов.ю ж їх підбирали! Саме парафіяни цього храму і збирали за закликом свого пастиря отця Олександра і кошти для допомоги українським військовим, звозили тонни продуктів, підносили тут свої молитви за мир в Україні. Те ж робили і парафіяни навколишніх храмів, загалом Маневицьке благочиння збирало допомогу українським військовим не один раз і цілими фурами. Отець Олександр Лановий був своєрідним посередником між тилом і фронтом. Він побував у таких точках на сході, куди не тільки священики не добиралися, сюди не доїжджали і волонтери. А там же стояли українські військові, які потребували і матеріальної підтримки, і духовної втіхи, молитви.

Отець Валентин Марчук передав парафіянам і їхньому пастирю благословення митрополита Волиснького і Луцького Ніфонта, подякува отцю Олександру та його парафіянам за позицію, милосердя, підтримку єпархії у численних соціальних проектах, за щиру і безкорисливу віру, з якою вони роблять свої добрі справи. І передав у подарунок протоієрею Олександру Лановому ікону Божої Матері «Нев’янучий цвіт». Це символічний подарунок, бо не зважаючи на випробування, які посилає Господь на нашу земну батьківщину, вірні Української Православної Церкви роблять те, що заповів Спаситель: наповнюють світ любов’ю.

Переглядів: 130

 
 
 
Перейти до панелі інструментів