Престольне свято в селі Угринів Горохівського благочиння: за богослужінням молились православні з усієї місцевої округи та Луцька, а також демобілізовані воїни АТО

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

День свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього є престольним святом храму села Угринів, що на Горохівщині. Православні вірні цього села готувались до нього заздалегідь – адже це «друга Пасха» цієї парафії. Вже більше року як Свято-Хрестовоздвиженський храм був у брутальний спосіб, при участі та сприянні керівника місцевого сільгосппідприємства і депутата Волинської облради А. Турака, захоплений розкольниками, втім це не зламало віру місцевих православних та їх вірність канонічній Православній Церкві.

Наразі богослужіння відбуваються у обладнаній молитовній кімнаті у будинку настоятеля парафії протоієрея Ростислава Сапижника. Є в наявності, на радість місцевих православних, Антимінс та усе необхідне, аби звершувати Божественну Літургію. Варто зауважити, що батюшка служить на цій парафії вже більше десятка років, а богослужіння тут  відправляється українською мовою.

27 вересня, в день «другої Пасхи» Свято-Хрестовоздвиженської православної громади Угринова, Божественну Літургію тут очолив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, настоятель протоієрей Ростислав Сапожник. Йому співслужили настоятель Свято-Миколаївського храму села Звиняче Горохівського районного благочиння священик Сергій Бачинський, та настоятель храму святого Архістратига Михаїла села Несвіч Луцького районного благочиння протоієрей Миколай Ковальчук.

Після Літургії був відслужений Молебень.

Сугуба молитва була піднесена цього дня за богослужінням за мир в Україні. Молились священики і віряни за те, щоб Господь дарував свою поміч тим українським воїнам, які на сході нашої Держави боронять Україну від агресора, за те, щоб припинилось там на Донбасі кровопролиття, і щоб наші захисники цілими і неушкодженими повернулись до дому. До слова, за богослужінням молились воїни – учасники АТО, ті які пробули там рік і нині вже є демобілізованими. Ці мужні люди є віруючими Української Православної Церкви і ,за словами настоятеля Хрестовоздвиженської громади села Угринів протоієрея Ростислава Сапожника,  вони є активними і ревними прихожанами.

Розділити радість престольного свята із православними Угринова та підтримати їх прибули також віруючі люди із навколишніх сіл та Луцька.

Переглядів: 401

 
 
 
Перейти до панелі інструментів