«День Тверезості» у Луцьку»: показовий виступ від команди «Street workout Lutsk» і аматорські змагання, участь у яких взяли і студенти ВДС

«Краще тверезе життя, щоб Україна щаслива була», – таким було гасло свята «День Тверезості», яке відбулось 13 вересня  2015 року у місті Луцьку. Вже традиційне щорічне дійство, яке в обласному центрі відбувається вже втретє, має на меті підтримку соціальної кампанії «Краще тверезе життя», популяризацію тверезого способу життя, а також і відповідного напрямку   патріотичного виховання молоді.

Організатором  свята, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, виступило Волинське  православне братство тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського. «День Тверезості» відбувається у Луцьку з 2012 року кожної першої неділі після свята Усікновення глави святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна 11 вересня, хоча минулоріч, через трагічні події на сході нашої Держави, цей святковий захід було відмінено.

Розпочалось дійство «Маршем Тверезості», який пройшов від  Театрального майдану до центрального корпусу СНУ ім. Лесі Українки.  Ходу, у якій взяли участь організатори та партнери заходу, представники студентської молоді. спортсмени а також всі прихильники тверезого способу життя, супроводжував духовий оркестр та раритетний автомобіль Б’юік Роуд Мастер 1939 року випуску. Участь у «Марші Тверезості» взяли, зокрема, студенти ВДС та учасники православних молодіжок Волинської єпархії.

Учасники маршу, серед яких були також і діти, тримали у руках гасла «Батьки – приклад для дітей. Живіть тверезо!», «Подаруйте нам тверезу Україну!», а над раритетною автівкою майорів транспорант «Тверезість. Молитва. Патріотизм».

Цікавою була театралізована композиція, яку під час ходи представили студенти ЛНТУ, які долучились до маршу. Вони тримали у руках символічного приборканого  «Зелений змія під контролем». За словами голови Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського протоієрея Стефана Яреми, це символізує заклик до влади і громадськості спрямувати зусилля на суворе дотримання законодавчих норм щодо заборони продажу алкоголю дітям, та у недозволений час, пропаганди тверезого способу життя, створення негативного іміджу вживання алкоголю у суспільстві.

Завершився марш на прибудинковій території будинків №10,та №12, що на проспекті Волі. Тут, на спеціально облаштованому спортивному майданчику відбулась спортивно-розважальна програма, ведучим якої виступив Андрій Зубенко. Вона включала до себе показовий виступ від команди «Street workout Lutsk». Юнаки продемонстрували неабияке вміння виконувати різноманітні акробатичні вправи на турніках.

Позмагатись у вмінні робити на турніках силові вправи мали також нагоду усі бажаючі. Серед них, до слова, були і присутні студенти Волинської духовної семінарії.  Спортсмени з команди «Street workout Lutsk», та учасники змагань отримали також  солодкі призи.

«Без впровадження у нашому суспільстві тверезого способу життя, його популяризації неможливо навіть вести мову про якесь духовне відродження. У нас в країні є багато проблем. І одна із них – алкоголь. Вирішивши її, можна тверезо вирішити і інші проблеми сьогодення. Деяким правителям минулого, до слова, приписують слова, що «п’яним народом» легше керувати, точніше маніпулювати. А там де пияцтво – там і аморальність, і злочинність, і руйнування сімей, інші негативи. А твереза людина здатна думати, здатна захистити себе, родину, свою країну врешті-решт. Тому ми і проводимо такі заходи, спрямовані в першу чергу на молодь», – сказав у коментарі прес-службі Волинської єпархії голова Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського протоієрей Стефан Ярема.

«Тверезість – це неодмінна складова правильного духовного життя православного християнина. А пияцтво шкодить і душі і тілу. Тому я – за тверезість. Сьогоднішній захід мені дуже сподобався, і я із задоволенням взяв участь у цих імпровізованих спортивних змаганнях, оскільки люблю здоровий спосіб життя», – поділився враженнями студент І курсу ВДС Андрій Хомич.

Переглядів: 327

 
 
 
Перейти до панелі інструментів