ПЕРШЕ ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО У НОСАЧЕВИЧАХ

ПЕРШЕ ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО У НОСАЧЕВИЧАХ

1 серпня невелике село Носачевичі Рожищенського благочиння, отримало дар Божий: храм. Шість років зводила його нечисленна громада людей. Але сильна їхня віра і надія на те, що Господь управить. Великою була лепта, яку вніс виходець із села Федір Степанович Подворнюк, і вона наблизила у часі освячення храму. Але Господь прийняв всі жертвочки, які приносили парафіяни. Так і засвітилася ще одна лампадка віри на нашій землі. Того дня у Волинській єпархії освячували два храми: у Носачевичах та у селі Затишшя Маневицького благочиння. Обидва – невеликі, але хотіли ж віруючі люди мати свій храм, молилися і мають по вірі своїй.

Освячення храму у селі Носачевичі зібрало півтисячі людей. Звісно, що була це подія на всю округу, бо ж не на кожному людському віку випадає бути свідком й учасником освячення храму. Були люди з усіх навколишніх і дальших сіл, з Рожищ, Луцька, а також мешканці села Карпилівка, що у Ківерцівському районі, де в нинішнього  настоятеля храму у Носачевичах протоієрея Олександра Михалевського була перша парафія. Він пригадує, що на богослужіння до нього приходило по 200 – 300 чоловік. Коли, жартує, було 150, то вже хвилювався, що у селі сталося… А в Носачевичах починав молитися з вісьмома людьми. Та Господь справді управив, і тепер новоспоруджений храм у селі також наповнився людьми. А є люди, є у них віра, житиме і храм.

Церквиця у Носачевичах споруджена на честь святої рівноапостольної Марії-Магдалини. Перше престольне свято також було багатолюдне, зійшлося–з’їхалося понад двісті чоловік. Після божественної Літургії відбувся хресний хід, який з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта очолив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Він передав у дар церковній громаді часточку мощей священомученика Олександра, архієпископа Харківського (у миру він був учнем Волинської духовної семінарії).

Переглядів: 338

 
 
 
Перейти до панелі інструментів