Урок любові та щирості, або як СОНЯЧНІ ДІТИ відпочивали у таборі «Стежина добрА»

З благословення високопреосвященнішого Ніфонта митрополита Волинського та Луцького у таборі «Стежина добрА» відбулася особлива зміна «У світі казки». У світ казки потрапили батьки та діти Волинської  обласної громадської організації  батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку.

У перший день дітвора знайшла ключ  у двері казки, разом з тим ознайомилися з  територією та правилами табору. Ввечері розваги продовжила інсценізація веселої історії «Три поросятка», через яку сонячні малята  вчились допомагати один одному.

Усі з нетерпінням чекали наступного дня, адже він був присвячений солодощам. Сонячна малеча опинилася на шоколадній фабриці відомого кондитера на весь світ містера Вонка. Взяли участь у майстер-класі по виготовленню шоколадної картоплі. Містер Вонка провів екскурсію для малечі по своєму солодкому саду, де діти знайшли дерево солодощів і поласували цукерками. Погода посприяла і діти із задоволенням поплавали в басейні. Також  позмагалися у веселих естафетах, як завжди перемогла дружба. Ввечері знову цікаве свято з казковими героями, мильними бульбашками та шоколодним фонтаном. Емоціїї переповнювали як дітей так і дорослих. І знову день завершився молитвою за здоров’я дітей, батьків, за СПОКІЙ і МИР в УКРАЇНІ.

Наступний день розпочався молитвою на Божественій Літургії. Усі очистивши свою душу в таїнстві сповіді, приступили до причастя Тіла і Крові Христового. Після обіду нас запросила у гості ігуменя монастиря Софія. Як завжди нас пригостили  солодощами та справжнім монастирським квасом. На прохання батьків матушка розповіла про історію виникнення монастиря та життя його насельниць.

Прийшов час прощальному концерту, де сонячні діти показали повчальну казку «Як ослик щастя шукав». За допомогою цікавої інсценізації дітвора намагалася донести що головне щастя людини робити добрі справи та любити один одного. Також на згадку усі отримали фотографію та диплом.

А найголовніше у всіх учасників табору були сльози радості та смутку. Дякую Богу за отриманий урок любові та щирості. Ще раз  переконався що любов перемагає всі життєві випробування.

 

Переглядів: 129

 
 
 
Перейти до панелі інструментів