Зі сльозами на очах, або сьомий православно-патріотичний дитячий табір завершив свою діяльність

IMG_1861[1]Як вже повідомлялося, 13  липня з благословення митрополита Ніфонта гостинно відкрив двері шостий православно-патріотичний наметовий дитячий табір Рожищенського благочиння.  Цьогорічний з’їзд ознаменувався певними подіями, які свідчать про важливість подібної діяльності.

 Насамперед варто відмітити, що цьогорічний табір побив усі рекорди попередніх.Більш, як 170 учасників із 15 сіл району та із міста Луцьк та села Рокині Луцького району.

Від такої кількості дітей у організаторів та вожатих паморочилося в голові, адже слідкувати за кількома дітьми одночасно важко, а про  півтори сотні і поготів. Також слідзауважити, що до проведення такої важливої справи було залучено державні структури: за сприяння райдержадміністрації було узгоджено усі нормативні аспекти із санепідемстанцією, прийом дітей проводився із медоглядом медсестр, а працівники міліції на чолі із старшим оперуповноваженим Кримінальної міліції в справах дітей РВ УМВС України у Волинській області капітан міліції Торожнюк Андрій Вікторович  цілодобово чергували біля табору охороняючи малечу, чим неабияк полегшили роботу священиків, які також весь час пребували у таборі.

Найдивовижнішим моментом табору була нічна Божествена літургія з середи на четвер, яку звершив священик Ігор Мельхов під спів хору священиків та  жіночого хору, який був нашвидкоруч організований із вожатих та обслуговуючого персоналу. Сто дванадцять учасників приступили до таїнств Сповіді та Причастя. Щасливі дитячі очі та ще щасливіші священиків говорили лише одне – все це не даремно.

Четвер, в таборі був днем забав та відпочинку. Вдень загони змагалися в будівництві  храмів із піску.   А ввечері  відбулося імпровізоване шоу “Чебені маютьталанти” . Подібно до відомого телепроекту було сформовано суддівський колектив та вибрано ведучу. Дітвора ж демонструвала свої таланти. Якби цей захід було трансльоване по телебачені, певно воно не поступилося б в ажіотажі відомому бренду.

У п’ятницю було завершення  табору. Зранку відбулося прибирання території від сміття, та складання наметів. Опівдні була урочиста лінійка, на якій підсумували тижневе перебування в таборі Вожаті дякували священикам, священики дякували вожатим та дітворі. Кожному із учасників організатори вручили пам’ятний блокнот із відповідним надписом.  “Сьомий православно-патріотичний табір оголошено закритим” – виголосив керівник табору протоієрей Віталій Катеринчук і діти в сльозах почали обійматися, обмінюватися номерами телефонів та подарунками.   ”З нетерпінням очікуватиму наступного року, щоб знову приїхати сюди” – було чутно з різних сторін.

ФОТО

Переглядів: 82

 
 
 
Перейти до панелі інструментів