Голова Синодального відділу у справах молоді, вікарій Київської Митрополії, єпископ Обухівський Іона (Черепанов) взяв участь у православному молодіжному фестивалі «Фавор»

DSC_138614 – 18 липня цього року, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відбувається православний молодіжний фестиваль активного відпочинку та особистого розвитку «Фавор». Таборування, вже традиційно, проходить на мальовничому узбережжі озера Тросне поблизу села Карасин Маневицького району.

Особливістю цього молодіжного фестивалю є те, що кожного року змістовне дозвілля православної молоді торкається певної актуальної саме для молоді теми суспільного та церковного життя. «Небесна та земна батьківщина», – такою є тема цьогорічного фестивалю «Фавор».

Фестиваль 15 липня відвідав, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта,  голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді, вікарія Київської Митрополії, єпископ Обухівський Іона (Черепанов).

Владика Іона поспілкувався із молодими людьми, поцікавився їх життям. Хлопці та дівчата мали нагоду задати архієрею свої запитання. Їх кількість та різноманітність свідчила про те, наскільки серйозно православні хлопці та дівчата ставляться до різноманітних питань духовного життя, прагнуть вести його правильно. «Як не відволікатись думками під час молитви і церковного богослужіння?, що робити коли рідні та близьких – невіруючі, або належать до неправославних конфесій чи перебувають у розколі?,  як навчитись прощати?, як поводити себе із невіруючими однолітками, особливо коли вони не розуміють тебе?,», – такі доволі серйозні запитання задавали молоді люди владиці. Звісно, не обійшлось і без такої актуальної для молоді теми як справжнє кохання і сімейне щастя, правильний вибір супутника життя.

Владика Іона, як досвідчений душпастир молоді, дав докладні відповіді на усі ці питання, часто наводив приклади з творів святих Отців та подвижників Православної Церкви. До слова, питали владику і стосовно таких сфер життя як література, музика.

По завершення зустрічі архіпастир подякував православній молоді Волинської єпархії за увагу та закликав на юнаків та дівчат Боже благословення.

Переглядів: 140

 
 
 
Перейти до панелі інструментів