В день престольного празника Свято-Петропавлівської церкви села Іванівка Рожищенського благочиння День ангела відзначили настоятель храму та його сини

В день святих славних первоверховних апостолів Петра і Павла, престольне свято свого храму відзначає православна громада села Іванівка Рожищенського благочиння. Церква у цьому селі старовинна, збудована у  XVII столітті. Престольний празник цього храму для православних іванівчан є днем подвійного свята – свій День ангела відзначає цього дня настоятель парафії протоієрей Петро Сковорода та два його сини – священики Петро і Павло.

Цього дня святкову Божественну Літургію у Свято-Петропавлівському храмі очолив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Петро Сковорода, його сини священики Петро і Павло Сковороди, а також клірик луцького храму Всіх святих Землі Волинської диякон Тарас Футрук.

Після прочитання Євангелія зі словом проповіді до вірних звернувся диякон Тарас Футрук. Він наголосив, що життя святих первоверховних апостолів Петра і Павла має бути прикладом для усіх православних християн, адже кожен віруючий у Христа-Спасителя повинен своїми ділами і самим своїм життям нести у світ світло Євангельської істини.

Після Літургії відбувся і традиційний Хресний хід навколо храму.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, у своєму вітальному слові переказав благословення і привітання із престольним святом від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта отцю-настоятелю та парафіянам. Він також привітав отця Петра та його синів із Днем ангела.

Отець Валентин також вручив тезоіменитим священикам просфори, а також подарував настоятелю храму протоієрею Петро Сковороді нову митру.

Переглядів: 340

 
 
 
Перейти до панелі інструментів