У храмах Волинської єпархії 22 червня була піднесена молитва за спокій душ загиблих жертв війни в Україні

????????????????????????????????????22 червня у нашій Державі відзначається День скорботи і пам’яті жертв війни в Україні. Саме цього дня 74 роки тому війська нацистської Німеччини перейшли кордони тодішнього СРСР, чим розпочалась найкривавіша фаза ІІ Світової війни, відома також як Велика вітчизняна війна.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у храмах Волинської єпархії була піднесена молитва за спокій душ українських воїнів і мирних мешканців нашої землі, які загинули у роки ІІ Світової війни.

У Свято-Покровському кафедральному храмі заупокійну Літію, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Йому співслужили священнослужителі Луцька. Заупокійні піснеспіви пролунали у  виконанні хору студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.

«Ми сьогодні, як і кожного року 22 червня,  піднесли наші молитви за спокій душ тих, хто тоді у роки війни віддав життя за наше мирне небо. Ми згадали подвиг як людей старшого віку, так і зовсім молодих, які тоді поклали свої життя за нашу Батьківщину, також помолились і за спокій душ мирних мешканців, що стали жертвами війни, щоб усіх їх Господь упокоїв в оселях праведних. І також ми молимо Бога, щоб Він дарував здоров’я і сил нашим ветеранам, у тому числі і почесному ректору нашої духовної семінарії протоієрею Петру Влодеку. І щоб Господь послав на нашу землю мир», – сказав, у коментарі прес-службі Волинської єпархії голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Переглядів: 104

 
 
 
Перейти до панелі інструментів