Міська рада Луцька блокує соціальні проекти Волинської єпархії УПЦ

43108-1u[1]Міська рада Луцька вирішила заборонити безоплатне розміщення соціальної реклами Волинської єпархїі УПЦ на вулицях міста. Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 3-го червня.

На розгляд учасників засідання винесли Проект рішення «Про звільнення розповсюджувачів зовнішньої реклами від плати за тимчасове користування місцем розміщення засобів зовнішньої реклами на період розміщення інформації на замовлення виконавчого комітету Луцької міської ради», який підготували відповідно до звернення від 18.05.2015 року № 68 керуючого Волинською єпархією Митрополита Ніфонта з проханням розмістити інформацію.

Однак, депутати міської ради Луцька вирішили не надавати подібного дозволу, мотивуючи це “антиукраїнською” позицією УПЦ. Зокрема член виконкому Богдан Климчук заявив: “Позиція московського патріархату цілком зрозуміла, це було яскраво видно у Верховній Раді України. Вважаю, що недоцільно зараз підтримувати їхнє звернення”.

Нагадаємо, 7 червня 2015 року Волинська єпархія УПЦ планує провести благодійний концерт “Волинський благовіст”. Зібрані під час дійства кошти будуть передані на потреби дітей, батьки яких загинули в зоні АТО, захищаючи Україну. Реклама, яку не дозволили безоплатно розміщувати Волинській єпархії УПЦ, повинна була анонсувати саме вище згаданий фестиваль.

ПРО ЦЕРКВУ

Переглядів: 268

 
 
 
Перейти до панелі інструментів