Священнослужителі Волинської єпархії на Алеї Героїв луцького міського кладовища помолились за спокій душ загиблих у зоні АТО волинян

«Нема більшої любові ніж та, коли хто душу покладе за друзів своїх», – сказав Господь. Православна Церква завжди вшановувала подвиг воїнів, які боронять рідну землю. Так, на жаль, сталось у наші дні, що і тепер синам України доводиться відстоювати її Незалежність і соборність із зброєю у руках, захищати мирне небо над нею. 22 травня цього року виповнюється сумна річниця – рівно рік тому у бою із терористами під Волновахою загинули 13 солдат і офіцерів 51 механізованої бригади Збройних сил України з Володимира – Волинського. Серед них були і семеро мешканців Волинської області.

22 травня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта,  в усіх храмах Волинської єпархії були піднесені молитви за спокій душ волинян, які загинули у зоні АТО.

Священнослужителі Луцького міського благочиння, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, також відслужили Панахиду на спокій душ загиблих українських воїнів на Алеї Героїв луцького міського кладовища села Гаразджа, де поховані загиблі на сході України лучани, у тому числі і воїни 51 –ї механізованої бригади. Богослужіння очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Молились за Панахидою бійці 51-ї механізованої бригади, рідні та близькі загиблих.

«Ми сьогодні піднесли молитви до Господа, щоб Він упокоїв душі загиблих наших воїнів у оселях праведних, дарував їм Царство Небесне. І ми завжди, будемо пам’ятати їх подвиг», – сказав, у своєму слові проповіді, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Переглядів: 169

 
 
 
Перейти до панелі інструментів