Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» відзначає 13-річчя з дня заснування

DSC_0081«Діти із особливою долею», – так називають тих молодих людей, хто в силу певних фізичних обставин чи особливостей розвитку відрізняється від звичайних людей. Вони дійсно несуть важкий хрест, але Господь дає їм сили, і особливо важливо коли такі люди мають можливість спілкуватись поміж собою.

Вже 13 років у Луцьку діє Волинський обласний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», який об’єднує молодих людей із особливою долею та їх батьків. Особливо важливим в діяльності цього центру є те, що і словом і, часом, посильною допомогою цим людям допомагають священнослужителі, студенти ВДС та православна молодь Волинської єпархії.  «Прийдіть до Мене усі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас», – сказав Спаситель. І учасники Центру «Джерело життя» як ніхто розуміють  їх істинність, а йти шляхом духовного життя їм як раз і допомагають православні священики і волонтери.

Тому в день 13-річчя Волинського обласного молодіжного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» до нього, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, завітали голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, настоятель луцького храму Всіх святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин та клірик цього храму протоієрей Петро Базюк, який духовно опікується цим Центром.

Священики переказали учасникам центру благословення  вітання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та подарували у благословення ікону святителя Миколая.

«13 – це насправді гарне число. Це число євангельське, адже Господь наш Іісус Христос мав 12 апостолів. Це – особливий вік для вашої організації, отож бажаю вам Божого благословення», – сказав, звертаючись до присутніх голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

«А ця ікона святителя Миколая нехай буде вам у благословення, що молитвами цього угодника Божого вам Господь посилав усілякі гаразди»,  – додав настоятель  храму Всіх святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин.

«Я згадує вас у молитвах кожної Божественної Літургії», – зауважив також протоієрей Петро Базюк.

Своєю чергою   голова правління Волинського обласного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя»  Людмила Зелінська подякувала священикам за привітання.

Саме святкування 13-річчя Центру «Джерело життя» відбулось насичено, зокрема його учасники взяли участь у майстер-класах із декоративно-прикладного мистецтва, які для них провели, до слова, артисти Волинського облмуздрамтеатру ім. Т. Шевченка.

Як розповіла у коментарі прес-службі Волинської єпархії голова правління Волинського молодіжного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» Людмила Зелінська, саме 13 років тому виникла ідея створити такий центр на базі організації «Осoблива дитина». Тоді він об’єднував більше десятка молодих людей, а нині їх є  67.

Переглядів: 207

 
 
 
Перейти до панелі інструментів