У Неділю про сліпого у храмах Волинської єпархії УПЦ збирали пожертви для незрячих

sNIzsrjJbLUУ шосту неділю після Пасхи Православна Церква згадує одне з дивовижних чудес Господа нашого Ісуса Христа: Він дарував зір сліпонародженому.  З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта в усіх храмах єпархії після Літургії парафіяни роблять свої пожертви для допомоги незрячим. Таким чином через милосердну справу вони позбуваються своєї духовної сліпоти. Бо милостиня, дана від щирого серця, завжди угодна Господу. І,як каже голова правління Волинської обласної організації Українського товариства сліпих Юрій Симончук, це той випадок, коли копійка до копієчки, а біднішому буде сорочка…

З Волинською єпархією УПЦ обласна організація УТОСу співпрацює уже багато років. І пожертви у Неділю про сліпого також збираються вже далеко не перший рік. На обліку в організації майже 2 тисячі людей, і дуже багато із них з категорії малозабезпечених. Є родини, де і мама, і тато – незрячі. Є випадки, коли незрячій людині потрібні великі кошти на операцію, після якої вона зможе хоч трохи побачити Божий світ. І хто ж допоможе, крім ближнього?.. Тому кошти, які надійдуть на рахунок організації від Волинської єпархії УПЦ, розподілять на правлінні. Обласна організація має до десятка первинних у районах, а незрячій людині у селі ще важче, ніж у місті… Матеріальна допомога від віруючих людей багатьом буде справді подарунком від Господа. То ж просить Юрій Прокопович Симончук сердечно подяувати і владиці Ніфонту, який не раз матеріально власними коштами підтримував незрячих, і настоятелів храмів, які сьогодні молилися за незрячих людец, і парафіян, які відлили гривню від свого, можливо, також скромного бюджету. Він розповів, що обласна організація УТОСу має ще одного благодійника. Це раб Божий Олександр, який не хоче називати свого прізвища, каже “Бог все бачить!” Кілька років тому цей чоловік був у храмі, коли тут якраз у Неділю про сліпого збирали пожертви для незрячих. Відтоді він щороку у переддень цього дня телефонує Юрій Прокоповичу Симончуку, аби уточнити, чи не змінився рахунок організації, і переказує певну суму. Так добро примножує добро.

І Блаженніший митрополит Володимир щороку жертвував незрячим, зокрема певну суму отримувала і Волинська обласна організація УТОСу, і нині Блаженніший митрополит Онуфрій також вніс свою лепту в богоугодну справу, переказавши кошти на рахунок Волинської обласної організації УТОСу.

Переглядів: 146

 
 
 
Перейти до панелі інструментів