Багаторічний керівник хору Волинської духовної семінарії митрофорний протоієрей Петро Муляр молитовно відзначив свій день народження

DSC_0179-copy[1]Протоієрей Петро Муляр – регент семінарського хору, який співає у Свято-Покровського храмі міста Луцька і вже двадцять років є настоятелем Свято-Покровського храму у селі Пальче Ківерцівського району. Маючи численні обов’язки і свою численну паству, він смиренно вже два десятиліття виконує послух настоятеля звичайного сільського храму, котрий за цей час став справжньою духовною обителю для людей, духовним кораблем, на якому під час богослужінь можна хоч трохи “відплисти” від щоденної мирської суєти.

Доводилося чути, як у часи, коли нашу Церкву гонили розкольники, отець Петро незворушно ставав на її захист, відстоював з громадами сільські храми у різних куточках єпархії. А скільки людей прилучив він до віри православної! Має отець Петро і власного молитвеника: його син несе послух єпископа, і молиться не тільки за рід людський, за своїх парафіян, а й за рідних та близьких. І окремою сторінкою у житті протоієрея Петра Муляра є церковний спів. Він багато-багато років керує хором студентів Волинської духовної семінарії. “Ангельським співом” називали спів цього хору і митрополити, і прості парафіяни. І 28 березня, у день народження свого керівника, хористи на кліросі Свято-Покровського храму співали, здається, особливо натхненно. Ми не раз читаємо у повідомленнях про різні єпархіальні заходи, що “співав хор під керівництвом отця Петра Муляра”. А якби тільки порахувати, де відбувалися ці співи – вийшов би довжелезний список. І отець Петро знову ж таки смиренно несе цей послух, і хор під його керівництвом зачаровує душі віруючих людей своїм ангельським співом. У Волинській духовній семінарії протоієрей Петро Муляр викладає церковний спів. У день народження (а виповнилося батюшці уже 66) він очолив подячний молебень. Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук передав імениннику вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відзначив заслуги отця Петра перед Церквою і віруючими людьми. Ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз поздоровив від імені колективу навчального закладу. Величезний букет білих троянд подарували отцю його вихованці з хору студентів. І сердечно, натхненно привітали співом “Многі вам літа!”

***

Цього ж дня присутні у кафедральному храмі вітали і викладача Волинської духовної семінарії Світлану Корецьку. У семінарії вона викладає українську мову. Їй бажали і многих та благих літ, доброго здоров’я, дякували за жертвенну працю на ниві Православ’я.

Переглядів: 482

 
 
 
Перейти до панелі інструментів