Священнослужителі та православна молодь Волинської єпархії долучились до проведення свята «В гостях у сонячних діток»

cMK-nK-QmiA21 березня відзначається Всесвітній день людини з синдромом Дауна. З цієї нагоди ВОГО батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку провела свято для дітей «В гостях у сонячних діток». Метою акції є привернути увагу суспільства до проблем людей із синдромом Дауна, адже вони відрізняються від звичайних людей, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують усе те чим вони відрізняються від інших, часто навіть перевершуючи їх.

Захід відбувся у розважальному комплексі «Адреналін-сіті» міста Луцька. До її проведення, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, долучилась Волинська єпархія, зокрема голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та учасники православного молодіжного волонтерського руху «Омофор». Варто зауважити, що  православна молодь Волинської єпархії разом із духівником ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку протоієреєм Михаїлом Росоловським вже не перший рік допомагає цим діткам, проводить різноманітні акції у тому числі і благодійні.

«Я хочу переказати вам благословення і вітання від нашого владики митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, привітати вас із сьогоднішнім чудовим днем. Церква, виконуючи заповідь нашого Спасителя, завжди опікувалась тими людьми які потребують особливої допомоги та уваги. І тому священнослужителі та молодь нашої єпархії допомагають цим «сонячним» діткам, проводять із ними час, надаючи як духовну, так і часом і матеріальну підтримку», – сказав, звертаючись до присутніх голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Він також повідомив, що вже на наступному тижні Волинська єпархія надасть ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами розвитку благодійну допомогу.

У свою чергу голова ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами розвитку Олена Мельник подякувала владиці Ніфонту, священикам та молоді Волинської єпархії за ту в першу чергу духовну і моральну підтримку яку вони надають цим «сонячним» діткам: «Українська Православна Церква тут у нас на Волині є єдиною релігійною конфесією, яка нами опікується,   постійно нам допомагає». Вона також вручила подячну грамоту ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами розвитку православному молодіжному волонтерському руху «Омофор».

Від представників влади зі словами вітань до присутніх звернулись заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець та заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

У ході свята «сонячні» дітки мали нагоду переглянути казкову виставу та пограти у різноманітні ігри. Волонтери православного молодіжного волонтерського руху «Омофор» також підготували і фотовиставку із світлинами «сонячних діток».

Переглядів: 160

 
 
 
Перейти до панелі інструментів