Милосердя – це той єдиний фактор, який може об’єднати і зцілити розірвану гріхом Україну

IMG_1518[1]З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта в православних храмах Горохівського благочиння проводиться збір пожертв для допомоги мирним біженцям із зони АТО, які перебувають в Свято-Успенській Святогірській Лаврі Української Православної Церкви.

Адже саме цей монастир  в даний час приймає та годує в своїх стінах близько 1000 біженців з населених пунктів Донецької області, з них 218 дітей (13 народилося безпосередньо в Лаврі), близько 120 вагітних жінок. Тут і діти-сироти, і жінки, і люди похилого віку, та інваліди – люди, що втратили свій дах, майно, своїх рідних і близьких.

 У самому ж місті Святогірську перебуває близько 20 000 вимушених переселенців, які отримують також неабияку допомогу від місцевої великої святині Української землі.

З щирим серцем парафіяни храмів Горохівського благочиння відгукнулися до справи милосердя та допомоги для дітей-сиріт, що втратили своїх батьків у зоні АТО та обділених долею людей, що через військові дії змушені були покинути свої власні домівки.

Допомагали хто чим міг….в основному несли такі продукти: мука, крупи, макарони, цукор, олія, цибуля, рибні концерви, сало, морква, буряки, картопля, різноманітна консервація та ін.. ….всього і не перелічити. Активними у зборі матеріальної допомоги та продуктів були  віряни Свято-Михайлівського храму с.Мирне, де разом з настоятелем прот.Василієм Гірником зібрали близько 1 тонни продуктів, прихожани Свято-Хрестовоздвиженського храму с.Ярівка та Свято-Георгієвського храму с.Бережанка з настоятелем прот.Валерієм Пилипчук зібрали близько 800 кг продуктів, парафіяни Свято-Дмитрівського храму с.Ниви Губинські та Свято-Миколаївського храму с.Звиняче, які  разом з настоятелем свящ. Сергієм Бачинським передали близько 1 тонни продуктів, а також парафіяни храму Різдва Христового м.Горохова, де не байдужі до чужої біди люди зібрали близько 3-ох тонн продовольчої допомоги.

У нинішній нелегкий час випробувань для України, Свято-Успенська Святогірська Лавра стала не тільки духовною лікарнею, а й оазисом  благодійності в Східній Україні. Тисячі людей, які втратили своїх близьких і житло, отримали і отримують духовну і матеріальну підтримку.

Адже саме сьогодні, у нелегкий для держави час, милосердя – це той єдиний фактор, який може об’єднати і зцілити розірвану гріхом Україну.

До вашої уваги фото звіт збору допомоги з Свято-Миколаївського храму с. Звиняче та храму Різдва Христового м. Горохова

Переглядів: 115

 
 
 
Перейти до панелі інструментів