Таїнство Соборування у Волинському обласному центрі реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя»

IMG_2110«Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його єлеєм у Ім’я Господнє. І молитва віри уздоровить недужого, і підніме його Господь,  якщо гріхи він вчинив, то простяться йому», – писав у своєму соборному посланні святий апостол Яків.   У Таїнстві Єлеосвячення, або Соборування, коли при помазанні тіла освяченим єлеєм на людину сходить Благодать Божа, яка врачує її тілесні та духовні недуги, Церква також вказує людині шлях до навернення, до перетворення її хвороби та страждання в умову для зустрічі із Христом, для участі у Його перемозі над гріхом і стражданням. Православна Церква завжди приділяла особливу увагу тому, щоб до цього Таїнства приступали страждаючи тілесними немочами.

10 березня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, клірики луцького храму Всіх святих Землі Волинської протоієрей Петро Базюк та священик Андрій Нікітіч, які духовно опікуються  Волинським молодіжного обласним центром реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» звершили Таїнство Соборування над учасниками цього Центру. Сім раз після семи апостольських і євангельських читань протоієрей Петро Базюк помазав присутнім педагогам та підопічним центру «Джерело життя» чоло, ніздрі, щоки, груди і руки при читанні священиком Андрієм Нікітічем молитви «Отче Святий».  Під час богослужіння Чину Соборування відчувалась особлива духовна атмосфера щирої молитви, яку присутні дорослі та підлітки із особливими потребами підносили до Господа.

«Під час святого Таїнства Єлеопомазання ми просимо Господа про зцілення в першу чергу наших тілесних немочей. Отож нехай ця Божа Благодать, яку ви отримали в цьому Таїнстві дасть вам також у духовну силу, зміцнить ваші душі і серця у вірі та любові. Щиро вітаю вас із прийняттям святого Таїнства Соборування», – сказав у своєму слові проповіді священик Андрій Нікітіч.

Присутні також подякували священикам за звершення Таїнства Соборування і  ту духовну опіку, яку вони здійснюють над центром «Джерело життя».

Переглядів: 105

 
 
 
Перейти до панелі інструментів