КОМЕНТАР Юридичного відділу Української Православної Церкви з приводу сюжету у програмі «ТСН. Тиждень» на телеканалі 1+1 від 8 березня 2015 року

13806635724[1]8 березня 2015 року на телеканалі 1+1 у програмі «ТСН. Тиждень» була розповсюджена неправдива інформація про нібито передачу «частину прав та майна двох єпархій УПЦ МП у Криму Російській церкві».

У зв’язку із цим Юридичний відділ УПЦ офіційно повідомляє, що дана інформація не відповідає дійсності, так як жодних рішень про зміну підпорядкування та передачу майна єпархій Української Православної Церкви, які розташовані на території Автономної Республіки Крим, Священний Синод Української Православної Церкви не приймав.

Статути Сімферопольської та Феодосійської єпархій Української Православної Церкви відповідають Грамоті Патріарха Московського і всієї Русі Олексія II від 1990 року «Про незалежність і самостійність у своєму управлінні Української Православної Церкви» та «Статуту про управління Української Православної Церкви».

Єпархії, що розташовані на території АР Крим, і надалі входять до складу Української Православної Церкви та мають пряме підпорядкування Митрополиту Київському і всієї України.

Звертаємо увагу, що документи, на текст яких іде посилання у сюжеті «ТСН. Тиждень», Священний Синод Української Православної Церкви не приймав. І тому дуже прикро, що у підготовці до випуску програми телеканал 1+1 вже традиційно використовує неправдиву, неперевірену та провокативну інформацію.

Також зазначаємо, що до Української Православної Церкви не надходило жодних звернень з приводу надання інформації про прийняття статутів єпархій УПЦ у АР Крим.

Зважаючи на це, вимагаємо спростувати неправдиву та недостовірну інформацію, яка була розповсюджена 8 березня 2015 року телеканалом 1+1 у програмі «ТСН. Тиждень».

Сайт УПЦ

Переглядів: 382

 
 
 
Перейти до панелі інструментів