Відбулось засідання Єпархіальної ради Волинської єпархії

XkJagaHyC9w19 лютого, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відбулось засідання Єпархіальної ради за участі секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчук, ректора ВДС протоієрея Рустика Капауза, настоятелів Свято-Покровського кафедрального храму та храму ВСЗВ Луцька протоієреїв Георгія Шевчука та Володимира Яцишина, намісника Свято-Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря архімандрита Володимир (Гапонюка) та священиків – благочинних округів Волинської єпархії.

На початку засідання ради священики молитовно пом’янули тих хто загинув рік тому на Майдані у Києві та на сході України відстоюючи Незалежність і соборність нашої Держави.  Було також зачитано розпорядження митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у якому він благословив всім клірикам єпархії звершити поминання загиблих на Майдан у Києві у лютому місяці 2014 року. Молитви за упокій посилено підносити 20, 21 і 22 лютого, а також закликати паству до молитви за упокій душ загиблих та посилення молитов за мир в Україні.

На засідання прибув і начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига разом із головою єпархіального відділу взаємодії з ЗСУ та іншими військовими формуваннями протоієреєм Олександром Мазураком, який до слова незабаром вирушить у зону АТО. Священики Волинської єпархії передали Петру Шпизі 40 тисяч гривень, як будуть передані родинам загиблих у зоні АТО волинських правоохоронців. Голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук наголосив, що допомога та духовна опіка родинами загиблих у зоні АТО українських вояків, підтримка учасників АТО  є пріоритетним і важливим напрямком церковного служіння у Волинській єпархії.

Отець Валентин, від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та усіх присутніх також подякував очільнику волинської міліції за те, що на Волині не було допущено порушення міжконфесійного миру. У свою чергу начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига наголосив що і надалі правоохоронні органи Волині робитимуть усе, щоб забезпечувати гарантоване Конституцією України право громадян на свободу совісті і віросповідання, отож і права православних віруючих Української Православної Церкви Волині вільно сповідувати свою віру. Ні в якому разі не допускатимуться ніякі прояви насильства та силові захоплення храмів.

В ході засідання єпархіальної ради було озвучене благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта на збір у благочиннях єпархії коштів для потреб українських воїнів, які відстоюють Незалежність та територіальну цілісність України у зоні АТО. Варто зауважити що для потреб української армії священнослужителі і вірні Волинської єпархії передали вже більше мільйона гривень.

Владика Ніфонт також благословив і збирати кошти для Святогірської Свято-Успенської Лаври де нині перебувають багато біженців та дітей – сиріт, що втратили батьків внаслідок війни на сході нашої Держави.

Особлива увага під час засідання єпархіальної ради була приділена реалізації місіонерських, благодійних та соціальних проектів Волинської єпархії. Це, зокрема, допомога дітям – сиротам, малозабезпеченим, онкохворим. Вже не перший рік провадиться плідна співпраця Волинської єпархії із БФ «Стопрак».

Була відмічена активна робота, яка у Волинській єпархії проводиться із молоддю. Відзначені відповідні труди на цій ниві настоятелів парафій.

Також присутні привітали благочинного Локачинської округи протоієрея Анатолія Собуцького із 35-річчям священицького служіння та 30-річчя служіння на його парафії – у Свято-Миколаївському храмі селища Локачі.

 

 

Переглядів: 305

 
 
 
Перейти до панелі інструментів