Всесвітній день православної молоді у Волинській єпархії: голова Синодального молодіжного відділу вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона (Черепанов) поспілкувався із православною молоддю

11001815_784678264921277_5259330330199341624_nЧи не найцікавішим моментом святкування Всесвітнього дня православної молоді, яке з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбулось у Луцьку 17 лютого, була неформальна «прес-конференція» голови Синодального відділу Української Православної Церкви у справах молоді, вікарія Київської Митрополії єпископа Обухівського Іони (Черепанова), в ході якої владика поспілкувався із православними молодими людьми та відповів на запитання.

«Повертаючись до інтелектуального конкурсу «Православний ерудит», який щойно відбувся, я  хочу зазначити що рівень ваших духовних знань доволі високий. Православна церковність є для вас, дорогі молоді брати і сестри, суттю життя, що важливо. Волинь не так постраждали в часи терору безбожників, отож тут дуже багато православних молодих  людей, які у Церкві з дитинства, більше ніж у тому ж Києві чи у східних регіонах. Там більше тих хто воцерковляється вже як раз у вашому віці, що сталось власне і зі мною, адже мене Бог привів до Церкви коли я був вже юнаком. До віри я почав йти ще у старших класах школи, а повністю церковною людиною я став вже у студентські роки», – зауважив, звертаючись до молоді, владика Іона.

І звісно він відповів на запитання молодих людей. Їх кількість та різноманітність свідчила про те, наскільки серйозно православні хлопці та дівчата ставляться до різноманітних питань духовного життя, прагнуть вести його правильно. «Як не відволікатись думками під час молитви і церковного богослужіння?, що робити коли рідні та близьких – невіруючі, або належать до неправославних конфесій чи перебувають у розколі?,  як навчитись прощати?, як вести себе із невіруючими однолітками, особливо коли вони не розуміють тебе?,», – такі доволі серйозні запитання задавали молоді люди владиці. Звісно, не обійшлось і без такої актуальної для молоді теми як справжнє кохання і сімейне щастя, правильний вибір супутника життя.

Владика Іона, як досвідчений душпастир молоді, дав докладні відповіді на усі ці питання, часто наводив приклади з творів святих Отців та подвижників Православної Церкви. До слова, питали владику і стосовно таких сфер життя як література, музика та навіть політика.

По завершення зустрічі архіпастир подякував православній молоді Волинської єпархії за увагу та закликав на юнаків та дівчат Боже благословення.

«Дорогий владика, дозвольте переказати вам щиру вдячність від нашого архіпастиря митрополита  Волинського і Луцького Ніфонта, від нас усіх, за те що ви прибули до нашої Волинської єпархії і взяли участь у святкуванні Дня православної молоді. Щиро дякуємо вам за це і чекаємо ще і ще на ваші візити до нашої єпархії», – сказав, звертаючись до єпископа Іони, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Він також подякував  голові Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонаху Іллі (Вишневському) за організацію програми цьогорічного відзначення Дня православної молоді у Волинській єпархії.

З словами вітань до владики Іони, присутніх священнослужителів та молодих людей звернувся і благочинний Голобської округи Володимир-Волинської єпархії ієромонах Ніфонт (Омельчук), який свого часу очолював Молодіжний відділ Волинської єпархії.

Голова Синодального відділу у справах молоді і вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона (Черепанов) та головний редактор інтернет-порталу «Православіє в Україні» Юлія Комінко також отримали Грамоти від Молодіжного відділу Волинської єпархії за участь у відзначення Дня православної молоді.

А насамкінець владика Іона уділив учасникам святкувань своє архіпастирське благословення, а усі присутні від щирого серця сказали владиці три найдорожчі слова «Спаси вас Господи!».

Грамоти за участь у святкуваннях тримали і православні молодіжки Волинської єпархії: молодіжне товариство ім. святого преподобного Ніколи Святоші князя Луцького, юнацький клуб «Лови момент», молодіжні хори «Уміленіє»  і «Покров», молодіжка православного місіонерського клубу «Іоаннівська сім’я», православний волонтерський рух «Омофор» з Луцька, молодіжки міст Ківерці та Рожища «К.Р.О.К.» та «Ніка», молодіжка селища Колки «Дорога додому», молодіжка села Карпилівка Ківерцівського благочиння «Крила віри», молодіжка села Рудники, а також гості – православні молодіжки Рівненської та Тернопільської єпархій  з міст Рівного та Тернополя відповідно.

Переглядів: 321

 
 
 
Перейти до панелі інструментів