Ківерцівське благочиння УПЦ передало землякам, які воюють на сході, два з половиною центнери пирогів

32[1]Ківерцівське благочиння УПЦ передало землякам, які воюють на сході, два з половиною центнери… пирогів

Таку незвичайну передачу  відправили парафіяни Свято-Миколаївського храму волинського містечка Ківерці.

Це, звичайно, не перша їхня передача землякам, які відстоюють цілісність України. Благочинний Ківерцівського округу Української православної церкви протоієрей Олександр Кондратюк каже, що у багатьох їхніх храмах стоять карнавки для збору пожертв на військових, час від часу збирають кошти і на певні потреби: амуніцію, продукти і т.п.

Кожної неділі у храмах благочиння звершуються молебні за мир в Україні, закінчення цієї неоголошеної війни, за те, аби земляки, які нині воюють, здоровими і живими поверталися у свої домівки. А ідея з пирогами виникла спонтанно. Напередодні Нового року одна з жіночок, яка відвідує цей храм у Ківерцях, потелефонувала в черговий раз до знайомих солдатиків. Питала, що ще потрібно. Та все ніби є, кажуть хлопці, але ось свята скоро, і так пирогів домащніх захотілося… Печуть же пироги у більшості волинських родин. Отож отець Олександр і оголосив у неділю в храмі, що добре було б напекти пирогів і тим, хто нині на фронті.

cb-pc3057932[1]За два дні ківерцівські жіночки принесли у храм аж 240 кілограмів пахучих пирогів з різноманітними начинками. Хто не зміг напекти пирогів, пекли або купували печиво, якого також не один десяток кілограмів, і його відправлятимуть окремо.

Волинські пироги поїхали у Сєвєродонецьк, Лисичанськ та селище Сиротне. Отримувати їх виїжджали командири відділень, які тут нині базуються. У цих місцях якраз і служить немало ківерчан, та й волинян загалом.

Прес-служба єпархії,
Наталія МАЛІМОН

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 103

 
 
 
Перейти до панелі інструментів