У Свято-Покровському кафедральному храмі помолились за спокій душ українських воїнів загиблих у Афганістані

DSC_102126 грудня цього року виповнюється 35 років з того дня як влада тодішнього СРСР ввела війська до Афганістану.

З того часу до лютого 1989 року розпочалась війна через горнило якої пройшло більше 160 000 українців.

З них 2 378 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.

Загалом втрати радянської армії оцінюються у кількості більше 14 тисяч солдат і офіцерів, втім незалежні дослідники наводять більші цифри.

Панахиду за спокій душ воїнів, які загинули під час кривавої війни у далекій східній країні, а також тих ветеранів Афганістану які вже відійшли у Вічність, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Свято-Покровському храмі очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Йому співслужили клірики храму, заупокійні піснеспіви виконав хор студентів ВДС.

На богослужінні були присутні учасники ВОО Української Спілки ветеранів Афганістану, рідні та близькі тих хто не повернувся з цієї війни.

У своєму слові проповіді отець Миколай Бондарук закликав присутніх повсякчасно молитись за спокій душ загиблих воїнів-афганців та відійшовших у Вічність ветеранів цієї війни: нехай Господь упокоїть їх безсмертні душі і дарує їм Царство Небесне».

Переглядів: 108

 
 
 
Перейти до панелі інструментів