Священнослужителі Волинської єпархії взяли участь у презентації виставки графічних робіт митця Сергія Сидорюка та зробили черговий подарунок Волинській обласній благодійній організації «Астом-Волинь»

«Життя коротке, мистецтво вічне», -таку назву має виставка графічних робіт Сергія Сидорюка, приурочена Міжнародному дню інваліда. Захід організований в рамках програми «Реабілітація через творчість», яку започаткували працівники луцької бібліотеки-філії №10 та Волинською обласною  благодійною організацією інвалідів «Астом-Волинь».

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, участь у мистецькому заході взяли секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Варто зауважити, що із самого моменту створення організації стомових хворих «Астом-Волинь» Волинська єпархія опікується цією організацією, а сам початок її діяльності благословив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

На експозиції представлені графічні роботи вже відійшовшого у вічність художника-любителя, уродженця міста Горохова Сергія Сидорюка. Творчим амплуа митця були, що цікаво, батальні сцени.

На початку презентації виставки юні бандуристки – учениці Луцької музичної школи № 3 виконали музичну композицію «Горнусь до тебе Україно».

Розповідаючи про діяльність Волинської обласної благодійної організації інвалідів «Астом-Волинь» її очільниця Катерина Мельник поділилась із присутніми радістю – адже вже з цього року на Волині розпочала діяти програма допомоги стомовим хворим. Вона фінансується з обласного бюджету, і згідно цієї програми волиняни хворі на цей важкий недуг мають можливість безкоштовно отримувати ліки.

Мистецьку імпрезу прикрасили і поезії, які зачитала сестра Сергія Сидорюка Галина Грицюк, яка також поділилась спогадами про брата.

«Я дуже радий бути присутнім на цьому чудовому заході, особливо приємно чути про позитивні зрушення у житті організації «Астом-Волинь». Церква завжди пам’ятає про вас, Волинська єпархія чим може допомагає вам. А найголовніша допомога Церкви – це молитва, і ми завжди молимось за вас. Дозвольте також переказати вам благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта», – сказав, звертаючись до присутніх секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Він також подарував, від імені владики Ніфонта, організації «Астом-Волинь» ікону святого преподобного Агапіта Печерського: «цей святий подвижник був цілителем, лікарем, отож нехай його святими молитвами Господь укріпляє вас».

Священнослужителі також передали учасникам Волинської обласної благодійної організації «Астом-Волинь» подарунок Волинської єпархії – 80 продуктових наборів.

Дарунок отримала і луцька бібліотека-філія – цьому закладу був переданий примірник Нового Заповіту українською мовою, виданий Волинською єпархією, а також духовну літературу.

«Співпраця між вашою бібліотекою і Волинською єпархією триває давно. Незабаром ви отримаєте духовну літературу від Свято-Успенської Почаївської Лаври. Намісники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та Свято-Успенської Почаївської Лаври дали своє благословення на те, щоб дарувати духовну літературу бібліотекам. Ту літературу, яка вашим читачам вкрай потрібна», – сказав голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Переглядів: 126

 
 
 
Перейти до панелі інструментів