Престольне свято Свято-Димитрієвського храму села Рудня Рожищенського благочиння

DSC_0531Православний храм є місцем де особливо перебуває Благодать Божа, де відбувається зустріч людини із Богом. Ця зустріч відбувається зокрема у Таїнстві Євхаристії, яке звершується кожної Божественної Літургії. Православні віряни села Рудня Рожищенського благочиння у недільні і святкові дні моляться наразі у тимчасовому храмі святого великомученика Дмитрія Солунського, але поблизу будівлі де розташований тимчасовий храм вже зводиться і будівля майбутньої Свято-Дмитрієвської церкви.

У суботу 8 листопада, коли Православна Церква відзначає пам’ять святого великомученика Дмитрія Солунського, в день престольного свята місцевого храму Божественну Літургію, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта очолив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили Рожищенський районний благочинний протоієрей Петро Іваничко, настоятель парафії священик Димитрій Теравський, який цього дня відзначив і свій День Ангела, та священнослужителі Волинської єпархії, які прибули розділити радість престольного свята із настоятелем та прихожанами Свято-Дмитрієвського храму.

Звертаючись зі словом проповіді до присутніх протоієрей Валентин Марчук  переказав настоятелю парафії священику Дмитрію Теравському та прихожанам благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. «Щиро вітаю вас із святом, радісно бачити будівництво майбутнього Свято-Дмитрієвського храму, будівля якого вже зведена і є куполи. Зараз ви молитесь у тимчасовому храмі але в часи коли за віру Христову постраждав святий великомученик Димитрій Солунський християни ще молились у катакомбах. Головне – це молитва, зустріч із Богом», – сказав отець Валентин.

Він також повідомив, що вже ближчим часом Свято-Дмитрієвський храм села Рудня отримає миро від мощей святого великомученика Дмитрія Солунського, які знаходяться і місті Фесалоніки у Греції: «є благословення, щоб ви отримали цей дарунок»

У свою чергу Рожищенський районний благочинний протоієрей Петро Іваничко та настоятель Свято-Дмитрієвського храму села Рудня священик Дмитрій Теравський подякували отцю Валентину,  а також присутнім священнослужителям за те, що вони розділили із священиком-настоятелем та парафіянами радість престольного свята місцевого храму.

Переглядів: 259

 
 
 
Перейти до панелі інструментів