Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував керуючим Волинської та Мукачівської єпархій за допомогу у відновленні військового госпіталю в Запоріжжі

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Україні реалізується благодійний загальноцерковний проект “Відновлення військового госпіталю в Україні”.

Будівля 30-х років відновлюється буквально з руїн силами громадян України за підтримки промислових підприємств, благодійників, волонтерів.

Запорізька єпархія УПЦ активно долучилася до ремонту з серпня-вересня. Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука і духовенство м. Запоріжжя відремонтували кабінет фізіотерапії та придбали в їдальню три морозильні камери.

В жовтні, на запрошення керуючого Запорізької єпархії, допомагають ченці та волонтери з Волинської та Мукачівської єпархій УПЦ, які прибули з благословення своїх правлячих архієреїв.

Загальноцерковний проект “Відновлення військового госпіталю в Запоріжжі” підтримав і настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря, голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона. На XII Міжнародному фестивалі православного кіно “Покров”, духівником якого є Його Преосвященство, православні волонтери із Запоріжжя зібрали на потреби госпіталю 2000 грн.

Станом на 1 листопада в госпіталі відремонтовані операційні та деякі палати. На підході – їдальня. Незабаром від благодійників має надійти медичне обладнання та обладнання для їдальні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій направив подячні адреси керуючим Волинської та Мукачівської єпархій:

«Сердечно дякую Вам за сприяння у загальноцерковному благодійному проекті “Відновлення госпіталю в Запоріжжі “!

Відрадно бачити, що в сьогоднішній день, незважаючи на негаразди, які відбуваються у нашій країні, віруючі люди зберігають єдність у Христі незалежно від географії проживання, проявляючи братську любов до своїх ближніх, адже творячи справи благі і проявляючи милосердя, ми зберігаємо істинний образ Богошанування.

Завдяки дорученим Вашому піклуванню клірикам і пастві, котрі відгукнулися на загальноцерковну ініціативу і пожертвували свою працю, свій час заради незнайомих особисто людей, ми знову бачимо, що лише любов, яка живе в наших серцях і породжує милосердя, наближає нас до Того, Хто Створив людину за образом і подобою Своєю (Бут.1: 26).

Молитовно бажаю Вашому Високопреосвященству, невичерпної і благодатної допомоги Божої у високому апостольському служінні Святій Православній Церкві і трудах на благо нашої Вітчизни і народу Божого!».

Прес-служба Української Православної Церкви

Переглядів: 107

 
 
 
Перейти до панелі інструментів