Собор Всіх святих Землі Волинської: святкування розпочались із Хресної ходи вулицями Луцька із найшанованішими православними святинями міста + ВІДЕО

DSC_958223 жовтня Українська Православна Церква відзначає Собор Всіх святих у Землі Волинській просіявших. За усталеною у Волинській єпархії благочестивою традицією, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, 22 жовтня відбувся традиційний Хресний хід вулицями Луцька від Свято-Покровського кафедрального храму до храму Всіх святих Землі Волинської.

Участь у процесії взяли сонм священнослужителів Волинської єпархії, вихованці ВДС та велика кількість вірян. Під час Хресного ходу від Свято-Покровського кафедрального храму до тимчасового храму Всіх святих Землі Волинської були перенесені найшанованіші православні святині Луцька – копія чудотворної ікони Божої Матері «Пантанасса», ікони Покрова Пресвятої Богородиці та Всіх волинських святих, а також ковчежець із часточками мощей святих угодників Божих. Ці святині перебувають там постійно отож вони будуть святинями майбутнього кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської, який наразі зводиться.

«Богородице діво радуйся», «Воскресіння Христове бачивши», – ті та інші духовні піснеспіви лунали із уст священнослужителів та вірян – учасників Хресного ходу. Під час процесії не тільки її учасники, але і перехожі, прихиливши коліна, ставали під святині, які несли на руках священики.

На Театральному майдані було прочитано Євангеліє та окроплено вірян свяченою водою.

Священики, семінаристи та вірні зупинились також і біля своєрідної пам’ятної стели Героям Небесної Сотні де помолились за спокій душ загиблих на Майдані, українських воїнів загиблих в зоні АТО та невинно вбитих мирних громадян. Єдиними устами і єдиним серцем усі проспівали «Вічную пам’ять».

По прибутті до храму Всіх святих Землі Волинської священнослужителі, семінаристи та віряни пройшли зі святинями навколо храму.

«Сьогодні ми знову як і кожного року пройшлись з цими святинями вулицями нашого міста, освятили його нашими молитвами. І ми віримо, що Господь почує їх і пошле на нашу землю мир і укріплятиме нас у нашій святій Православній вірі, вірності нашій канонічній Українській Православній Церкві, яка вже більше тисячі років тут на нашій землі веде наш народ до Христа», – сказав, звертаючись до присутніх по завершенні Хресного ходу благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук.

Переглядів: 1029

 
 
 
Перейти до панелі інструментів