Священослужителі Волинської єпархії УПЦ допомогли військовому госпіталю і дали невеличкий концерт для поранених

65432_1[1]З цією доброю місією у Луцький військовий госпіталь завітали священики з кількох парафій міста, Ківерцівського та Луцького районі. Зокрема отець Олександр Шмигаль із Кульчина, отець Миколай Левковець із Баєва,  отець Валерій Мучак із храму на Вересневому. Протоієрей Сергій Дембовський, настоятель Трьохсвятительського храму Луцька та протоієрей Миколай Ковальчук із Несвіч передали начальнику госпіталю Олександру Хоменку медикаментів на 3 тисячі гривень, кошти на які пожертвували їхні парапфіяни.

Секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук передав начальнику госпіталю вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, У храмах Волинської єпархії служать і молебні за здоров’я воїнів, які боронять територіальну цілісність України, молитва звершується постійно.

У благочиннях єпархії збирають продукти для українських військових, купували за пожертви віруючих людей бронежилети та інші необхідні воїну речі, не один раз відправляли і продукти у зону АТО. А нині, каже отець Миколай, вирішили трохи піднести настрій і моральний дух у поранених, яких зцілюють у нашому госпіталі. Духовні ж піснеспіви благодатно впливають на людську душу, а слова їхні втішають і вселяють надію, що все – у волі Божій, а Господь ж насправді милосердний…

Та як же гарно звучали і світські пісні у виконанні священослужителів та їхніх парафіян! Звучали і гітара, і бандура, на якій грав і співав син отця Миколая Ковальчука. Також Микола… Пісні козацькі, пісні народні і, звичайно, піснеспіви про Божу Матір, її безмежну доброту зворушували солдатські душі. Бо ми справді діти Божі на цій землі, і всі надії свої покладаємо на Нього.

Переглядів: 120

 
 
 
Перейти до панелі інструментів