Волинські держінспектори поїхали у зону АТО з благословенням священика

Вже не порахувати, скільки разів протоієрей Олександр Мазурак ось так проводжав у неспокійний регіон, де триває АТО, черговий загін волинських правоохоронців. У Волинській єпархії УПЦ він очолює відділ по співпраці зі Збройними Силами України та іншими формуваннями, А також є настоятелем Свято-Георгіївського храму, спорудженого у пам’ять про міліціонерів, які загинули при виконанні службових обов’язків. Тривалий час отець Олександр з пастирським візитом відвідував і волинян, які несли службу на корветі “Луцьк”, що базувався у Севастополі. З протоієреєм Валентином Марчуком він також їздив до моряків, коли у Криму діяли так  звані “зелені чоловічки”, і така зустріч зі священиками додавала морякам мужності і сили. Не один вже раз отець Олександр бував і на сході України, де у зоні АТО несуть службу волинські міліціонери. Адже обласне управління внутрішніх справ споряджає їм посилки з продуктами, одягом, засобами захисту, а батюшка, якого добре всі правоохоронці, здійснює духовну і душевну підтримку.

І цього разу у зону АТО вирушили добровольці, аби там підтримувати правопорядок. Багато їхніх колег уже несли службу у цьому неспокійному регіоні, та щоразу кожен вирушає туди з особливими почуттями. На питання, а що ж бажає їм у таку непросту путь священик, отець Олександр Мазурак каже: терпіння і мудрості. Бо ж служитимуть волинські держінспектори в екстремальних умовах, коли людина відчуває і неспокій, і острах за власне життя, і думки тривожать, як удома рідні… Тому найперше, вважає батюшка, їм потрібен міцний дух, а з вірою у Бога буде і Його підтримка. Правоохоронцям священик побажав залишатися витриманими, адекватними у будь-якій ситуації, реально оцінювати, якщо вона буде, й небезпеку. Та, власне, наші міліціонери вже не перший день несуть службу у зоні АТО, і щоразу повертаються з гарними про неї відгуками. Приємно, каже батюшка. Коли телефонують йому батьки відправлених на схід, і дякують за благословення, за напуття, бо ж віруюча людина розуміє: з Господом легше все перенести.

Кожного з правоохоронців, які відправилися на схід, священик покропив святою водою і вручив ладанки, аби оберігали і щоб наші хлопці повернулися живими й неушкодженими.

Наталія МАЛІМОН

           

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 28

 
 
 
Перейти до панелі інструментів