У Свято-Покровському кафедральному храмі відбулась Молитва за мир в Україні та оприлюднено Звернення Священного Синоду до єпископату, духовенства, ченців та мирян у зв’язку з останніми подіями в нашій Державі

В неділю 22 червня, коли Українська Православна Церква відзначає день пам’яті  Всіх святих в землі Руській Просіявших, Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив архімандрит Аліпій (Сапіга).

З благословення Предстоятеля нашої Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира у кафедральному храмі Волинської єпархії була зачитана колінопреколнна  молитва за мир в Україні, яку  з благословення священноначалія Української Православної Церкви в день пам’яті Всіх святих в землі нашій просіявших   Також, було зачитано звернення Священного Синоду.

У зверненні, зокрема, зазначено, що Українська Православна Церква однозначно виступає за територіальну цілісність України та засуджує усі прояви сепаратизму.

«Наша Церква об’єднує людей різних мов і культур. Вірні Української Православної Церкви мешкають на Сході і на Заході, на Півночі і на Півдні України. Ми не ділимо нашу паству ні за політичними, ні за національними, ні за соціальними ознаками. Усі ми єдині у Христі. Тому сьогодні ми звертаємося до народу України: Брати і сестри! Не розривайте нашу Батьківщину, примиріться один з одним! Ми маємо зберегти єдину Україну, зберегти її для наших нащадків.», – йдеться зокрема у зверненні.

 Українська Православна Церква такожж  оголошує загальноцерковний збір коштів для гуманітарної допомоги мирному населенню Донецької і Луганської областей.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти нашим співгромадянам Східного регіону України пережити складні випробування, які сьогодні випали на їх долю.

 Дорогі брати і сестри! В цей кризовий період історії нашого народу нам, віруючим людям, людям Церкви, потрібно як ніколи зберігати і укріпляти внутрішню церковну єдність. Ми маємо слухати голос своїх пастирів, і не йти за найманцями, які не є пастирями, і не слухати чужого голосу (див. Ін. 10, 1-5).

Знову і знову закликаємо усіх вірних Української Православної Церкви до посиленої молитви за нашу Державу та за боголюбивий український народ. Віримо, що Господь молитвами Пречистої Своєї Матері та всіх Святих, що просіяли в нашій землі, збереже Україну від нового розбрату та кровопролиття.

Нехай перебуває між Вами благодать і мир від Бога, Отця нашого, і Господа Іісуса Христа (Еф. 1, 2).», – йдеться у зверенні.

В ході Літургії відбувся збір коштів усім потерпілим та постраждалим у сутичках на сході України.

Переглядів: 11

 
 
 
Перейти до панелі інструментів