Православні лучани молитовно вшанували небесного покровителя міста

22 травня, в день свята Перенесення мощей святителя Миколая з Мир Лікійських у Барі, в Луцьку відбувся, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, традиційний хресний хід і молебень біля пам’ятника святителю Миколаю – небесному покровителю древнього Лучеська.

Співаючи пасхальні піснеспіви, священнослужителі Луцька на чолі із секретарем Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком, вихованці ВДС та вірні хресною ходою пройшли від Свято-Покровського кафедрального храму до пам’ятника святому Миколаю. Тут був відслужений короткий молебень, а після прочитання Євангелія вірних було окроплено свяченою водою.
“В цей наречений і святий день вітаю вас, дорогі брати і сестри зі святом. Нехай Воскреслий Господь, молитвами святителя Миколая, і надалі кукріпляє нас у нашій вірі, посилає мир і злагоду нашому місту, нашій Державі і нам усім здоров’я і благополуччя”, – сказав, звертаючись до пристуніх секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
Святитель Миколай вважається небесним покровителем Луцька з 50-х років XIII століття, коли місто було врятовано від взяття монголо-татарами. Тоді Лучеськ взяв в облогу ординський полководець Куремса, і городяни ревно молились до святого Миколая. Ординці тоді так і не змогли взяти місто. Як раз в ці роки максимальну незалежність Волинсько-Галицької Русі від Золотої Орди відстоював князь Данило Галицький.

Переглядів: 15

 
 
 
Перейти до панелі інструментів